5 z 7

fot. pawel dubiel / polska press
Risotto z truskawkami Roberta Makłowicza
Składniki:
1 cebula
1 łyżka masła
200 g ryżu do risotta
1 pęczek białych szparagów
200 ml białego wina
100 ml śmietanki
Kilka truskawek
Wykonanie:
Obrać szparagi, główki odkładać, a z obierek ugotować wywar.
Posiekaną cebulę wrzucać na patelnię z rozgrzanym masłem. Po zeszkleniu dodać ryż i dusić do czasu aż ziarna się zeszklą.
Wlać białe wino, a następnie je odparować.
Wlać wywar ze szparagów i gotować ryż, aż wszystko wchłonie i będzie miękki.
Na końcu dodajemy śmietankę. Przed samym podaniem dołożyć połówki truskawek.
źródło: natemat.pl
6 z 7

fot. polskapress/pexels
Dania z truskawkami. Najlepsze przepisy gwiazd. Truskawki według Gessler, Okrasy, Starmach
Oto najlepsze przepisy na truskawki!