5/9
Parametry określające dym wędzarniczy to: wilgotność,...
fot. pixabay.com/ Przemek_Przybyl, BadziolTV

Parametry określające dym wędzarniczy to: wilgotność, gęstość, skład chemiczny i temperatura.

6/9
Wędzenie ryb trwa krócej niż np. wieprzowiny.
fot. pixabay.com/wasi1370

Wędzenie ryb trwa krócej niż np. wieprzowiny.

7/9
Wyroby mięsne, drobiowe i rybne są poddawane wędzeniu...
fot. pixabay.com/schuetz-mediendesign

Wyroby mięsne, drobiowe i rybne są poddawane wędzeniu trwającemu od kilku minut aż do paru tygodni (zależnie od temperatury i składu dymu oraz charakteru wędzonego produktu).

8/9
Podczas wędzenia następuje zmniejszenie zawartości wody w...
fot. pixabay.com/BadziolTV

Podczas wędzenia następuje zmniejszenie zawartości wody w produkcie, a także wiele zmian chemicznych i fizykochemicznych.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Joanna Scheuring-Wielgus w Koninie

Joanna Scheuring-Wielgus w Koninie

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

Burza, wichura, grad i deszcz we Wrocławiu. Ostrzeżenia dla miasta i regionu!

AKTUALIZACJA
Burza, wichura, grad i deszcz we Wrocławiu. Ostrzeżenia dla miasta i regionu!

Zobacz również

Pięć osób, w tym dwoje dzieci rannych w wypadku. Przyleciał śmigłowiec LPR [ZDJĘCIA]

Pięć osób, w tym dwoje dzieci rannych w wypadku. Przyleciał śmigłowiec LPR [ZDJĘCIA]

"Tarcza Wschód". Jakie są główne założenia projektu za 10 mld zł?

"Tarcza Wschód". Jakie są główne założenia projektu za 10 mld zł?