5/13
Paluchy z ciasta francuskiego. Krok 3
Jajko wbij do miseczki, roztrzep widelcem i posmaruj nim ciasto. najłatwiej zrobić to silikonowym pędzelkiem lub spodem od łyżeczki. Rozsmaruj na cieście także czosnek przeciśnięty przez praskę. Posyp całość rozkruszoną fetą, czosnkiem niedźwiedzim i bazylią. Jeśli feta nie była bardzo słona, możesz posypać ciasto także szczyptą soli.
6/13
Paluchy z ciasta francuskiego. Krok 4
Złóż ciasto na pół. Delikatnie je rozwałkuj, by dobrze docisnąć ciasto i ser. Całość pokrój na wąskie paseczki.
7/13
Paluchy z ciasta francuskiego. Krok 5
Każdy paseczek ciasta zwiń w spiralkę i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj paluchy roztrzepanym jajkiem.
8/13
Paluchy z ciasta francuskiego. Krok 6
Piecz paluchy ok. 12 minut, aż ładnie urosną i się zrumienią.