5/13
Jajko wbij do miseczki, roztrzep widelcem i posmaruj nim...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paluchy z ciasta francuskiego. Krok 3

Jajko wbij do miseczki, roztrzep widelcem i posmaruj nim ciasto. najłatwiej zrobić to silikonowym pędzelkiem lub spodem od łyżeczki. Rozsmaruj na cieście także czosnek przeciśnięty przez praskę. Posyp całość rozkruszoną fetą, czosnkiem niedźwiedzim i bazylią. Jeśli feta nie była bardzo słona, możesz posypać ciasto także szczyptą soli.

6/13
Złóż ciasto na pół. Delikatnie je rozwałkuj, by dobrze...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paluchy z ciasta francuskiego. Krok 4

Złóż ciasto na pół. Delikatnie je rozwałkuj, by dobrze docisnąć ciasto i ser. Całość pokrój na wąskie paseczki.

7/13
Każdy paseczek ciasta zwiń w spiralkę i połóż na blaszce...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paluchy z ciasta francuskiego. Krok 5

Każdy paseczek ciasta zwiń w spiralkę i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj paluchy roztrzepanym jajkiem.

8/13
Piecz paluchy ok. 12 minut, aż ładnie urosną i się...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paluchy z ciasta francuskiego. Krok 6

Piecz paluchy ok. 12 minut, aż ładnie urosną i się zrumienią.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.

Polecamy

Joanna Scheuring-Wielgus w Koninie

Joanna Scheuring-Wielgus w Koninie

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

Tak kiedyś wyglądała Beata Kozidrak. Zobacz, jak zmieniała się wokalistka ZDJĘCIA

Tak kiedyś wyglądała Beata Kozidrak. Zobacz, jak zmieniała się wokalistka ZDJĘCIA

Zobacz również

Tragiczna powódź. "Nie możemy powiedzieć, że najgorsze już przeszło"

Tragiczna powódź. "Nie możemy powiedzieć, że najgorsze już przeszło"

Tak kiedyś wyglądała Beata Kozidrak. Zobacz, jak zmieniała się wokalistka ZDJĘCIA

Tak kiedyś wyglądała Beata Kozidrak. Zobacz, jak zmieniała się wokalistka ZDJĘCIA