5 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście francuskim. Krok 4
Krążki jabłek owinięte ciastem układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do małej miseczki wbij jajko, roztrzep je widelcem i posmaruj nim jabłka w cieście.
6 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście francuskim. Krok 5
Piecz krążki jabłek w dobrze nagrzanym piekarniku przez około 12 minut.
7 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście francuskim. Krok 5
Gotowe jabłka zdejmij z blaszki i wystudź. Dla dekoracji możesz posypać je odrobiną cukru pudru.
8 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście francuskim. Krok 6
Jabłka w cieście francuskim gotowe. Możesz podawać je same lub z gałką lodów.