1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście francuskim
Przepis na krążki jabłek w cieście francuskim jest prosty i błyskawiczny do przygotowania. Kliknij obrazek, aby zobaczyć przygotowanie krok po kroku.
2 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście francuskim. Krok 1
Do przygotowania deseru potrzebujesz porcję ciasta francuskiego. Najłatwiej i najszybciej kupić gotowe. Jabłka wybierz deserowe lub kwaśne.
3 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście francuskim. Krok 2
Jabłka umyj i obierz ze skórki. Pokrój je na krążki. Za pomocą foremki czy nożyka wykrój środek jabłek.
4 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Jabłka w cieście francuskim. Krok 3
Ciasto francuskie pokrój na paseczki. W małej miseczce wymieszaj cukier z cynamonem. Obtaczaj w nim owoce, a następnie każdy krążek owiń paseczkiem ciasta francuskiego, przekładając je przez środek jabłka.