1/6
Domowe grzanki jaśniepańskie w PRL-u to przysmak używający...
fot. Anna Daniluk

Grzanki jaśniapańskie

Domowe grzanki jaśniepańskie w PRL-u to przysmak używający plastry sera żółtego i wędliny. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania grzanek jaśniepańskich.

2/6
Kromki bułki trzeba posmarować miękkim masłem.
fot. Anna Daniluk

Kromki bułki posmarowane masłem

Kromki bułki trzeba posmarować miękkim masłem.

3/6
Kromki bułki grahamki należy także równomiernie posmarować...
fot. Anna Daniluk

Kromki bułki posmarowane sosem chrzanowym

Kromki bułki grahamki należy także równomiernie posmarować sosem chrzanowym, który można zrobić łącząc łyżkę startego chrzanu z jogurtem naturalnym.

4/6
Kolejnym krokiem jest ułożenie plastrów szynki na pokrojonej...
fot. Anna Daniluk

Plastry szynki na grahamce

Kolejnym krokiem jest ułożenie plastrów szynki na pokrojonej bułce grahamce.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Jak rolnicy dostali się do Sejmu? Nie mieli z tym najmniejszego problemu

Jak rolnicy dostali się do Sejmu? Nie mieli z tym najmniejszego problemu

Orliki to kwiaty niespodzianki. Posiałam je raz i od lat cieszę się ich widokiem

Orliki to kwiaty niespodzianki. Posiałam je raz i od lat cieszę się ich widokiem

Matura z angielskiego 9 maja 2024: arkusz CKE i odpowiedzi

Matura z angielskiego 9 maja 2024: arkusz CKE i odpowiedzi

Zobacz również

Jak rolnicy dostali się do Sejmu? Nie mieli z tym najmniejszego problemu

Jak rolnicy dostali się do Sejmu? Nie mieli z tym najmniejszego problemu

Skromna Parada Zwycięstwa w Moskwie. Rosjanie nie mają czego pokazać?

Skromna Parada Zwycięstwa w Moskwie. Rosjanie nie mają czego pokazać?