9 z 15


W 2000 roku Rangers zapłacili za Flo 12 mln funtów, co uczyniło go nie tylko najdroższym zawodnikiem w historii norweskiej piłki, ale do dziś Norweg jest najdroższym transferem w dziejach klubu.. Już w debiucie fani go pokochali, gdy strzelił gola przeciwko Celtikowi. Najlepiej spisał się w drugim sezonie w Glasgow, gdy strzelił 22 gole w 42 meczach

Tore Andre Flo

10 z 15


Większość kibiców pamięta popularniego "Gio" z okresu spędzonego w Barcelonie czy przepięknej bramki z dystansu na mistrzostwach świata. Za młodu Holender był też podporą... pomocy Glasgow Rangers w latach 1998 - 2001. W Szkocji "Gio" dwukrotnie sięgnął po mistrzostwo kraju i Puchar Szkocji.

Giovanni van Bronckhorst

11 z 15


"Gazza" przyszedł do klubu za rekordowe pieniądze. W 1995 roku Rangers zapłacili za Anglika ponad 4 mln funtów i dali mu tygodniówkę w wysokości 15 tysięcy funtów. Opłaciło bowiem Gascoigne został wybrany najlepszym piłkarzem w lidze, a Ranger wygrali z nim dwukrotnie tytuł.

Paul Gascoigne

12 z 15


15 lat i ponad 350 goli dla klubu, 10 tytułów mistrzowskich i dwukrotny laureat klasyfikacji Złotego Buta. Ally McCoist był nie tylko ulubionym piłkarzem Rangers, ale również trenerem. Jeden z najlepszych piłkarzy w historii nie tylko klubu, ale i wyspiarskiej piłki.

Ally McCoist

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.

Polecamy

„Najlepszy piosenkarz wśród aktorów”. Tak wyglądał 50 lat temu u progu kariery

„Najlepszy piosenkarz wśród aktorów”. Tak wyglądał 50 lat temu u progu kariery

Makabryczny wypadek na Pomorzu. Dwie osoby nie żyją!

NOWE FAKTY
Makabryczny wypadek na Pomorzu. Dwie osoby nie żyją!

Muślin i wiskoza w niskich cenach. Nowa kolekcja ubrań w popularnym dyskoncie

Muślin i wiskoza w niskich cenach. Nowa kolekcja ubrań w popularnym dyskoncie

Zobacz również

Morze ludzi żegnało Marzenę Kipiel-Sztuki. Halinka z "Kiepskich" miała jedno życzenie

Morze ludzi żegnało Marzenę Kipiel-Sztuki. Halinka z "Kiepskich" miała jedno życzenie

Autentyczne włoskie ravioli ze szpinakiem. Przepis zdradza królowa makaronu

Autentyczne włoskie ravioli ze szpinakiem. Przepis zdradza królowa makaronu