Krem z kajmakiem do ciast
Twój krem do tortu się zwarzył? Podpowiadamy, jak go uratować. Kliknij galerię i zobacz 3 polecane metody. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Krem do tortów
Ciasta i desery z kremem uwielbia niemal każdy. Niestety czasem przygotowując krem, napotykamy nieco trudności — składniki się rozdzielają, masa staje się nieapetyczna. Podpowiadamy, jak naprawić taką sytuację. To bardzo proste.
Zwarzony krem. Przykład
Na początek zamieszczamy zdjęcie ze zwarzonym kremem maślanym — jest on grudkowaty, a składniki się rozdzielaną. To nie znaczy, że jest niesmaczny. Nadal można go zjeść, tylko jego wygląd daleko odbiega od ideału. Nie trzeba go jednak wyrzucać. Podpowiadamy 3 bardzo proste i bardzo szybkie metody, jak go uratować.
Jak uratować zwarzony krem? Metoda 1
Metoda 1. Najłatwiejszy sposób na uratowanie zwarzonego kremu to dodanie do niego jednej lub dwóch łyżek przegotowanej i gorącej wody. Ustaw mikser na średnich obrotach, wlej wodę i miksuj, aż całość znów zrobi się gładka. Powinno to zająć około dwóch minut.