1/10
Kiszone śliwki
Zobacz, jak krok po kroku przygotować pyszne kiszone śliwki na zimę. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/10
Kiszone śliwki. Przepis
Przepis na kiszone śliwki jest bardzo łatwy do zrobienia. To jedne z najprostszych, a zarazem bardzo smacznych przetworów na zimę. Bardzo ważne są odpowiednie przyprawy i proporcje zalewy. Pod kolejnymi zdjęciami w galerii znajdziesz ważne wskazówki, jak je przygotować.
3/10
Kiszone śliwki. Krok 1
Przygotowanie kiszonych śliwek zacznij od zrobienia zalewy: zagotuj wodę z solą i cukrem. Odstaw do wystudzenia.
4/10
Kiszone śliwki. Krok 2
Do przygotowania przetworów potrzebujesz sporej ilości śliwek. Najlepiej wybrać śliwki węgierki. Przygotuj także czyste, wyparzone słoiki.