5 z 10
Parametry określające dym wędzarniczy to: wilgotność,...
fot. pixabay.com/ Przemek_Przybyl, BadziolTV

Parametry określające dym wędzarniczy to: wilgotność, gęstość, skład chemiczny i temperatura.

6 z 10
Wędzenie ryb trwa krócej niż np. wieprzowiny.
fot. pixabay.com/wasi1370

Wędzenie ryb trwa krócej niż np. wieprzowiny.

7 z 10
Wyroby mięsne, drobiowe i rybne są poddawane wędzeniu...
fot. pixabay.com/schuetz-mediendesign

Wyroby mięsne, drobiowe i rybne są poddawane wędzeniu trwającemu od kilku minut aż do paru tygodni (zależnie od temperatury i składu dymu oraz charakteru wędzonego produktu).

8 z 10
Podczas wędzenia następuje zmniejszenie zawartości wody w...
fot. pixabay.com/BadziolTV

Podczas wędzenia następuje zmniejszenie zawartości wody w produkcie, a także wiele zmian chemicznych i fizykochemicznych.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Potworny wypadek. Młody kierowca nie opanował auta. Zginęły trzy osoby

Potworny wypadek. Młody kierowca nie opanował auta. Zginęły trzy osoby

Gdańsk. Żuraw portowy spadł z nabrzeża do wody

Gdańsk. Żuraw portowy spadł z nabrzeża do wody

Ustawa o prawie autorskim. Artyści zadowoleni, ale...

AKTUALIZACJA
Ustawa o prawie autorskim. Artyści zadowoleni, ale...

Zobacz również

Prawdziwy kryzys pogodowy! Ponad 350 interwencji na Pomorzu

Prawdziwy kryzys pogodowy! Ponad 350 interwencji na Pomorzu

Co nowego na Disney Plus w lipcu? Sporo ciekawych nowości

Co nowego na Disney Plus w lipcu? Sporo ciekawych nowości