9/11
Miejsce 3: guotie (4,8 gwiazdki)
To kolejna chińska potrawa w rankingu. Guotie to smażona na patelni odmiana pierożków jiaozi. Guotie wypełnione są najczęściej wieprzowiną i chińską kapustą, czasem podlane winem ryżowym lub olejem sezamowym.
10/11
Miejsce 2: karaage (4,8 gwiazdki)
Karagge to nie tyle potrawa, co sposób przygotowywania potraw, opracowany w Japonii. Polega na smażeniu na sucho mięsa obtoczonego w skrobi z maranaty trzcinowej. Przygotowana w ten sposób potrawa jest chrupiąca na zewnątrz i soczysta w środku.
Najczęściej metodą karaage przygotowuje się kurczaka, ale można spotkać także smażone na sucho inne rodzaje mięsa i ryby.
11/11
Miejsce 1: roti canai (4,9 gwiazdki)
Roti canai to ulubiona uliczna potrawa Malezyjczyków i – jak się okazuje – internautów z całego świata. Ma formę chlebków z kilku zapieczonych warstw, jest mięsista w środku i chrupiąca na zewnątrz. Chlebki piecze się tradycyjnie w ghee, czyli klarowanym maśle, bardzo popularnym w Indiach (to prawdopodobnie z Indii roti canai trafiły do Malezji). Zazwyczaj chlebki podaje się bez żadnych dodatków lub jako dodatek np. do curry.