Knedle z truskawkami
Knedle z truskawkami, maślaną bułką tartą i słodką śmietanką. Po prostu palce lizać! Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
„Kuchnia Polska” z 1975 roku
Przepis na knedle serowe z truskawkami pochodzi z książki „Kuchnia Polska” z 1975 roku, którą otrzymałam od swojej mamy. To tradycyjne, domowe danie, które z pewnością wielu osobom przypomni smak dzieciństwa. Gorąco zachęcam, knedle są przepyszne.
Knedle z truskawkami. Krok 1
Przygotowanie knedli zacznij od rozgniecenia twarogu tłuczkiem lub przeciśnięcia go przez praskę. Możesz także zmielić ser w maszynce. Następnie posyp ser kaszą manną i odstaw na kilkanaście minut.
Knedle z truskawkami. Krok 2
Rozdziel jajka. Żółtka wymieszaj z miękkim masłem. Dodaj do sera i wymieszaj nożem. Białka ubij na pianę, dodaj do masy serowej. Wsyp także mąkę.