9 z 13
Kategoria: Restauracja Roku...

Restauracja Borodino, Nowy Dwór Mazowiecki, Generała Wiktora Thommée 10

Kategoria: Restauracja Roku

Restauracja Borodino może zachwycić gości już nawet samym wyglądem. Ten klasyczny, nastrojowy charakter wnętrz, te zabytkowe podziemne korytarze z piwnicami napoleońskimi , słoneczne tarasy w otoczeniu wody i pięknych roślin.. Widoki, które można także podziwiać z wnętrza restauracji, dostarczą gościom niezapomnianych wrażeń. A do tego wyśmienita kuchnia, która zaspokoi każde kulinarne oczekiwania.




10 z 13
Kategoria: Bar/Bistro/Jadłodajnia Roku...

Słodko Słony Caffe, Płońsk, Wolności 21

Kategoria: Bar/Bistro/Jadłodajnia Roku

Słodko Słony Caffe to jadłodajnia, której właścicielką jest Agnieszka Owczarzak. Prowadzi lokal z pasji i wkłada w niego całe swoje serce. Co prawda, robi to od niedawna, ale już ma swoich stałych klientów. W lokalu jedzenie oraz atmosfera są jak w domu: - Cały czas staramy się rozwijać i wprowadzamy nowe rzeczy, aby urozmaicić naszą ofertę. Wszystko, co pojawia się na Państwa talerzach, jest przygotowane samodzielnie przeze mnie, na przykład pierogi czy kopytka i tym podobne.




11 z 13
Kategoria: Barman Roku...

Tomasz Derleta, Sky Club, Radom

Kategoria: Barman Roku

Poznawanie nowych ludzi i wywoływanie szerokiego uśmiechu na ich twarzach - właśnie to w swojej pracy najbardziej lubi Tomasz Derleta, nasz kandydat do tytułu Barman Roku. W tym zawodzie pracuje od pięciu lat, obecnie w Sky Club w Radomiu. - Zaczynałem od zmywania naczyń w jednej z radomskich restauracji. Następnie zainteresowałem się barmaństwem i właśnie w tę stronę postanowiłem się szkolić - wspomina swoje zawodowe początki pan Tomasz.
Jego zdaniem najtrudniejsze w pracy barmana jest przekonanie ludzi do zaryzykowania i spróbowania nowego koktajlu. - Najlepiej mojego autorstwa - mówi.




12 z 13
Kategoria: Mistrz Słodkości Roku...

Zuzanna Szczęsna, Torty i ciasta-Zuzanna S., Wólka Brzezińska

Kategoria: Mistrz Słodkości Roku

- Moim planem jest teraz dostanie się na studia o kierunku gastronomia i sztuka kulinarna lub dietetyka - mówi Zuzanna Szczęsna z Wólki Brzezińskiej.
Cukiernictwo i gastronomia są Jej pasją, którą zaczęła odkrywać podczas... świątecznego gotowania. - Szukałam możliwości zarobku, dlatego stwierdziłam, że połączę przyjemne z pożytecznym - wspomina. Tak powstały „Torty i ciasta Zuzanna S.”.
Znawczyni słodkości w swojej pracy najbardziej lubi dekorowanie ciast i tortów. - Efekty końcowe zawsze pokazują, że cierpliwość przynosi efektowne skutki - podkreśla.
Jej plany na przyszłość? Własna cukiernia.






Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

W Pałacu Prezydenckim spotkanie Dudy i Nawrockiego. "Niech żyje Polska!"

AKTUALIZACJA
W Pałacu Prezydenckim spotkanie Dudy i Nawrockiego. "Niech żyje Polska!"

Dobry komiks na wakacje? To najciekawsze, przedwakacyjne premiery

Dobry komiks na wakacje? To najciekawsze, przedwakacyjne premiery

Wiedźmin 4 zapiera dech w piersiach. CD Projekt RED pokazał nową rozgrywkę

Wiedźmin 4 zapiera dech w piersiach. CD Projekt RED pokazał nową rozgrywkę

Zobacz również

Dobry komiks na wakacje? To najciekawsze, przedwakacyjne premiery

Dobry komiks na wakacje? To najciekawsze, przedwakacyjne premiery

10 pomysłów na salon. Tak wnętrze urządziła sztuczna inteligencja

10 pomysłów na salon. Tak wnętrze urządziła sztuczna inteligencja