5 z 13
Kategoria: Restauracja Roku...

La Bodega, Płock, Tumska 5A/Lokal 2

Kategoria: Restauracja Roku

Lokal przedstawia się nam tak: „Witaj! La Bodega zaprasza Cię w podróż po kulinarnym świecie gorącej hiszpańskiej krainy, pełnej wspaniałych doznań smakowych oraz najlepszego wina, w akompaniamencie gorących rytmów flamenco i nie tylko...”. Zajrzeliśmy do menu i szczególnie skusiło nas to, że utalentowany szef kuchni mógł nam przyrządzić dania z owocami morza. Do wyboru: krewetki, kalmary, ośmiornica, małże, sardynki i wiele innych...




6 z 13
Kategoria: Kucharz Roku...

Paweł Paliński, Kapitan Żbik i La Spezia, Radom

Kategoria: Kucharz Roku

Paweł Paliński opowiada nam, że gastronomią to On interesował się właściwie od zawsze. I od zawsze chciał zostać właśnie kucharzem. – Stwierdziłem, że tak chcę zarabiać na życie – mówi. Swoje początki w tym zawodzie pan Paweł wspomina jako trudny czas.- Zaczynałem jako pomoc kuchenna. Miałem dużo obowiązków, w międzyczasie pomagałem na zmywaku. W gastronomii ciężko o zmiany po osiem godzin – dodaje. A co najbardziej lubi w swojej pracy? Smażyć steki!




7 z 13
Kategoria: Kelner Roku...

Bartłomiej Frączek, La Melisa, Radom

Kategoria: Kelner Roku

Bartłomiej Frączek swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w wieku 16 lat. Początkowo była to praca dorywcza, która zmieniła się w pasję i chęć robienia tego na poważnie i zawodowo.
– Swoje pierwsze kroki w roli kelnera stawiałem w domu weselnym, przy obsłudze imprez okolicznościowych. Do zawodu przyuczali mnie starsi współpracownicy – mówi pan Bartłomiej. W swojej pracy ceni sobie kontakt z ludźmi. Minusem są zmienne i nieregularne godziny pracy. Jego marzeniem jest zostać menedżerem.




8 z 13
Kategoria: Kucharz Roku...

Norbert Koch, Własna działalność, Warszawa

Kategoria: Kucharz Roku

- Kuchnia jest jak poligon. Przetrwają najsilniejsi - takie słowa usłyszał Norbert Koch od jednego ze swoich nauczycieli. On sam na tym poligonie jest już 14 lat. Zanim został kucharzem, odpowiedział sobie na bardzo ważne pytanie: co lubi robić w życiu? I zaczął to robić. Swoje pierwsze kroki w gastronomii stawiał w znanej sieciówce z pizzą. - W wolnych chwilach pakowałem do tego pieca wszystko, co tylko się dało, żeby zjeść coś innego niż pizza - wspomina. Jakie ma rady dla początkujących kucharzy? - Nie biegamy po kuchni! A tak poważnie, nie bać próbować! Bądźcie ciekawi świata , smaków, ludzi bogatych w wiedzę i doświadczenia! - mówi.




Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Strzelanina na parkingu. Policjant ranny po próbie zatrzymania złodzieja WIDEO

AKTUALIZACJA
Strzelanina na parkingu. Policjant ranny po próbie zatrzymania złodzieja WIDEO

Najpiękniejsze i najbardziej niebezpieczne plaże świata. Turyści ich unikają

Najpiękniejsze i najbardziej niebezpieczne plaże świata. Turyści ich unikają

Okrutna zbrodnia: oblał żonę i podpalił! Ruszył proces

Okrutna zbrodnia: oblał żonę i podpalił! Ruszył proces

Zobacz również

Fatalne wieści dla Igi Świątek. Była liderka rankingu WTA zanotuje bolesny spadek

Fatalne wieści dla Igi Świątek. Była liderka rankingu WTA zanotuje bolesny spadek

Runęła ściana kamienicy. Strażacy przeszukują gruzowisko

AKTUALIZACJA
Runęła ściana kamienicy. Strażacy przeszukują gruzowisko