1/8
Pyszne chrupiące faworki z ciasta francuskiego, pieczone w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Faworki z ciasta francuskiego

Pyszne chrupiące faworki z ciasta francuskiego, pieczone w piekarniku. Kliknij galerię i zobacz, jak je przygotować. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/8
Do przygotowania faworków potrzebujesz jedynie dwóch...
fot. Katarzyna Puczyńska

Faworki z ciasta francuskiego. Krok 1

Do przygotowania faworków potrzebujesz jedynie dwóch składników: gotowego ciasta francuskiego i cukru pudru do posypania. Najpierw nastaw piekarnik na 210 stopni Celsjusza.

3/8
Ciasto francuskie rozłóż i pokrój w podłużne paski, a...
fot. Katarzyna Puczyńska

Faworki z ciasta francuskiego. Krok 2

Ciasto francuskie rozłóż i pokrój w podłużne paski, a następnie każdy przetnij w połowie na dwa krótsze paski. Natnij je po środku.

4/8
Przez nacięcie przełóż jeden koniec paska i lekko pociągnij....
fot. Katarzyna Puczyńska

Faworki z ciasta francuskiego. Krok 3

Przez nacięcie przełóż jeden koniec paska i lekko pociągnij. W ten sposób powstanie kształt faworka.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.

Polecamy

Pierwsza oprawa kibiców Wisły Kraków na finale Pucharu Polski

Pierwsza oprawa kibiców Wisły Kraków na finale Pucharu Polski

Nowy Renault Symbioz. Rodzinne auto w segmencie C

Nowy Renault Symbioz. Rodzinne auto w segmencie C

Prezydent wspomina 2 maja przed 1989 r. „Był raczej dniem usuwania barw narodowych”

AKTUALIZACJA
Prezydent wspomina 2 maja przed 1989 r. „Był raczej dniem usuwania barw narodowych”

Zobacz również

Rajd pijanego kierowcy ulicami Ustki. Kilkanaście aut uszkodzonych

Rajd pijanego kierowcy ulicami Ustki. Kilkanaście aut uszkodzonych

Pierwsza oprawa kibiców Wisły Kraków na finale Pucharu Polski

Pierwsza oprawa kibiców Wisły Kraków na finale Pucharu Polski