1/10
Filet z indyka i warzywa z grilla
Dania z grilla wcale nie muszą być niezdrowe. Zobacz w galerii najważniejsze zasady zdrowego grillowania. Przesuwaj zdjęcia gestem lub strzałką.
2/10
Wybór odpowiedniego grilla
Rodzaj grilla ma znaczenie dla naszego zdrowia. Dietetyk radzi, by rozważyć grillowanie z użyciem sprzętu elektrycznego lub gazowego, bo jest bezpieczniejsze. Jeśli używasz grilla opalanego węglem drzewnym to, po pierwsze używaj jednorazowych tacek, a po drugie tacki z potrawami układaj na ruszcie dopiero, gdy wypali się podpałka.
3/10
Nie przypalaj jedzenia na grillu
Składniki opiekaj powoli nad żarem a nie w pełnym ogniu.
4/10
Marynuj mięso i ryby samodzielnie
Nie kupuj gotowych „zestawów na grilla”. Używaj oleju rzepakowego, suszonych ziół, sproszkowanej papryki i czosnku.