5/8
Pamiętaj, by nakłuć ciasto widelcem, by spód rósł i piekł...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 4

Pamiętaj, by nakłuć ciasto widelcem, by spód rósł i piekł się równo. Piecz mazurka ok. 20 min w 180 stopniach.

6/8
Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 5

Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym dżemem oraz posmaruj je masą kajmakową - jeśli masa jest bardzo twarda i trudno ją rozsmarować, to przełóż ją do garnka i lekko podgrzej na małym ogniu. Udekoruj mazurek według uznania, np. bakaliami i kandyzowanymi owocami.

7/8
Możesz polać mazurek także rozpuszczoną czekoladą....
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 6

Możesz polać mazurek także rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!

8/8
Mazurek kajmakowy
fot. Getty Images/ zdjęcie ilustracyjne

Mazurek kajmakowy

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Polecamy

Jest decyzja w związku z pożarem Marywilskiej 44. Co dalej z centrum handlowym?

Jest decyzja w związku z pożarem Marywilskiej 44. Co dalej z centrum handlowym?

Zawalenie się bloku w Biełgorodzie. Atak Ukrainy czy robota Kremla? - WIDEO

Zawalenie się bloku w Biełgorodzie. Atak Ukrainy czy robota Kremla? - WIDEO

Szwedzi za mocni dla Biało-Czerwonych. Honorowy gol Łyszczarczyka ZDJĘCIA

Szwedzi za mocni dla Biało-Czerwonych. Honorowy gol Łyszczarczyka ZDJĘCIA

Zobacz również

Iga Świątek najlepiej zarabiającą sportsmenką na świecie. Jak jej się to udaje?

Iga Świątek najlepiej zarabiającą sportsmenką na świecie. Jak jej się to udaje?

Jedenastka 32. kolejki Ekstraklasy. Mistrzem zostanie Jagiellonia albo Śląsk

Jedenastka 32. kolejki Ekstraklasy. Mistrzem zostanie Jagiellonia albo Śląsk