1/6
Śledź - to danie często gości na polskich stołach,...
fot. KAROLINA MISZTAL / POLSKA PRES

Śledź - to danie często gości na polskich stołach, szczególnie podczas ostatków

2/6
Śledzie można przygotować w wersji wykwintnej, ale na...
fot. Piotr Warczak/archiwum Polska Press

Śledzie można przygotować w wersji wykwintnej, ale na ostatkowej imprezie świetnie sprawdzą się też śledzie marynowane z ogórkiem kiszonym i jajkiem na twardo, jeśli ktoś lubi.

3/6
Podczas ostatków na stołach pojawiały się m.in. śląskie...
fot. Dawid Łukasik/ archiwum Polska Press

Podczas ostatków na stołach pojawiały się m.in. śląskie pączki, czyli kreple

4/6
Popularne są również sałatki, np. z dodatkiem rukoli i...
fot. Waldemar Wylegalski / Polska Press / Zdjęcie ilustracyjne

Śledzik, czyli ostatki. Co jeść i pić podczas ostatniego dnia karnawału?

Popularne są również sałatki, np. z dodatkiem rukoli i granatu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Iga Świątek i gwiazdy tenisa w Madrycie. Alcaraz, Miedwiediew, Sinner i inni!

Iga Świątek i gwiazdy tenisa w Madrycie. Alcaraz, Miedwiediew, Sinner i inni!

W Sopocie na majówkę niemal pełne obłożenie hoteli!

W Sopocie na majówkę niemal pełne obłożenie hoteli!

Ekspresowa „oszukana” pizza z cukinii. Nie ma drożdży, ale jest pyszna

Ekspresowa „oszukana” pizza z cukinii. Nie ma drożdży, ale jest pyszna

Zobacz również

Iga Świątek i gwiazdy tenisa w Madrycie. Alcaraz, Miedwiediew, Sinner i inni!

Iga Świątek i gwiazdy tenisa w Madrycie. Alcaraz, Miedwiediew, Sinner i inni!

Majka Jeżowska: Śpiewałam jak dziewica orleanska

TYLKO U NAS
Majka Jeżowska: Śpiewałam jak dziewica orleanska