1/8
Sałatka z rzodkiewki i jajek. Przepis
Przepis na sałatkę z rzodkiewki jest niemal błyskawiczny do wykonania. To doskonała przekąska na każdą okazję. Możesz ją jeść samą lub z pieczywem.
2/8
Sałatka z rzodkiewki i jajek. Krok 1
Do przygotowania sałatki potrzebujesz ugotowanych na twardo i wystudzonych jajek. Posiekaj je drobno i przełóż do salaterki.
3/8
Sałatka z rzodkiewki i jajek. Krok 2
Rzodkiewki umyj i odetnij końce. Możesz pokroić je w kostkę lub w plasterki. Dodaj do sałatki.
4/8
Sałatka z rzodkiewki i jajek. Krok 3
Por najlepiej sparzyć, by był miękki i miał mniej ostry smak. W tym celu najpierw go umyj, odetnij końce i zdejmij pierwsze, grube warstwy. Następnie posiekaj go na plastry, przełóż do garnka i zalej wrzącą wodą. Po 5 minutach odcedź i dodaj do sałatki.