Pampuchy
Pampuchy to tradycyjny dodatek do obiadu lub kolacji. Można też podać je na podwieczorek z sosem waniliowym lub z sezonowymi owocami. Łatwe w przygotowaniu ciasto drożdżowe jest delikatne w smaku i ma lekką strukturę dzięki gotowaniu na parze. Zobacz, jak przygotować pampuchy.
Kluseczki z serem
Danie kuchni niemieckiej i austriackiej jest tak proste, że przygotuje je nawet dziecko. To bardzo pożywny obiad bez mięsa z kategorii comfort food. Mięciutkie kluseczki, rozpływający się ser i chrupiąca cebulka to niebo w gębie. Zobacz, jak przygotować kluski z serem.
Pomidorowa z kaszą i pieczarkami
Ta aromatyczna zupa jest tak treściwa, że z powodzeniem zastąpi cały obiad. Wyrazista kasza gryczana i podsmażone na złoto pieczarki podkręcają charakter tradycyjnej pomidorówki. Zobacz, jak przygotować pomidorową z kaszą i pieczarkami.
Racuchy drożdżowe
Nie każdy lubi jeść obiad na słodko, ale nikt nie odmówi dużej porcji rumianych racuchów. Zwłaszcza jeśli ich przygotowanie, dzięki kilku trikom od babci, zajmuje dosłownie kilka chwil. Zobacz, jak przygotować drożdżowe racuchy.