
Produkty wycofane przez GIS. Sprawdź, czy masz je w domu!
Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: Boczek wędzony VAC
Numer partii: 01.11.2022 p. 5435
Termin przydatności do spożycia: 01.11.2022
Producent: Bacówka Towary Tradycyjne, Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, spółka komandytowa, ul. Rajbrot 470, 32-725 Rajbrot, 12010303
Zagrożenie:
W wyniku kontroli wewnętrznej podmiotu stwierdzono obecność bakterii Listeria monocytogenes w określonej poniżej partii boczku wędzonego
Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą.

Produkty wycofane przez GIS. Sprawdź, czy masz je w domu!
Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: Łyżka do makaronu nr partii 220304
Kod kreskowy: 5 903456 114749
Producent: Practic Sp. z o. o., S.K.A., Targowisko 499A, 32-015 Kłaj
Zagrożenie:
Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono migrację do żywności pierwszorzędowych amin aromatycznych, w badanych próbkach łyżki określonej w komunikacie.
Pierwszorzędowe aminy aromatyczne to substancje szkodliwe dla zdrowia.

Produkty wycofane przez GIS. Sprawdź, czy masz je w domu!
Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu: Pasztet z królika 160 g, na etykiecie widnieje informacja „produkt bezglutenowy”
Numer partii/ data minimalnej trwałości: 17.11.2022
Producent: P.H.P. Tradycyjne Jadło Beata Lis, Górki 12, 63-000 Środa Wielkopolska, Masarnia Pomarzanowice, 62-010 Pobiedziska
Zagrożenie:
W wyniku kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzono niezgodność w zakresie zawartości glutenu w produkcie oznakowanym jako produkt bezglutenowy.
Spożycie produktu przez osoby z alergią bądź nietolerancją na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej.

Produkty wycofane przez GIS. Sprawdź, czy masz je w domu!
Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu: Chipsy kukurydziane solone, produkt bezglutenowy
Numer partii:147.7
Data minimalnej trwałości: 14.08.2023
Producent: Sonko Sp. z o.o. Ryżowa 1 Bielany Wrocławskie, 55-040 Kobierzyce
Zagrożenie:
W wyniku badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono niezgodność w zakresie zawartości glutenu w produkcie oznakowanym jako produkt bezglutenowy.
Spożycie produktu przez osoby z alergią bądź nietolerancją na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej.