9/11
Żółw skórzasty (Dermochelys coriaceathe) Ten największy...
fot. WWF / Roger Leguen

Żółw skórzasty

Żółw skórzasty (Dermochelys coriaceathe) Ten największy spośród morskich żółwi przetrwał ponad 100 milionów lat. Teraz zagrożony jest wyginięciem.

Na kolejnych zdjęciach tej galerii znajdziesz poszczególne gatunki, które zagrożone są wyginięciem.

Zobacz też wideo: Zielona Góra potrzebuje nowego schroniska


10/11
Pingwin Magellana (Spheniscus magellanicus) Populacje 12...
fot. WWF / Michel Gunther

Pingwin Magellana

Pingwin Magellana (Spheniscus magellanicus) Populacje 12 spośród 17 gatunków pingwinów gwałtownie się zmniejszają.

Na kolejnych zdjęciach tej galerii znajdziesz poszczególne gatunki, które zagrożone są wyginięciem.

Zobacz też wideo: Zielona Góra potrzebuje nowego schroniska


11/11
Tuńczyk błękitnopłetwy (Thunnus thynnus) Z powodu...
fot. WWF / National Geographic Stock / Brian J. Skerry

Tuńczyk błękitnopłetwy

Tuńczyk błękitnopłetwy (Thunnus thynnus) Z powodu niezrównoważonych połowów populacje na wschodnim Atlantyku i Morzu Śródziemnym są bliskie załamania.

Na kolejnych zdjęciach tej galerii znajdziesz poszczególne gatunki, które zagrożone są wyginięciem.

Zobacz też wideo: Zielona Góra potrzebuje nowego schroniska


Zobacz również

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny

Najseksowniejsi panowie na Wyspach Brytyjskich. Jest nowy ranking

Najseksowniejsi panowie na Wyspach Brytyjskich. Jest nowy ranking

Polecamy

Lewica chce nowoczesnego transportu publicznego. W Kielcach Adrian Zandberg [FOTO]

Lewica chce nowoczesnego transportu publicznego. W Kielcach Adrian Zandberg [FOTO]

Ci celebryci dokonali publicznego coming outu. Oni nie wstydzą się swojej orientacji

Ci celebryci dokonali publicznego coming outu. Oni nie wstydzą się swojej orientacji

Placki rabarbarowe na podwieczorek. Ten przepis zrobią nawet kulinarni debiutanci

Placki rabarbarowe na podwieczorek. Ten przepis zrobią nawet kulinarni debiutanci