9 z 13
![Pasteryzuj słoiki w piekarniku: wstaw je do zimnego...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/f6/a8/62f4ba767938d_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z cukinii na zimę. Krok 7
Pasteryzuj słoiki w piekarniku: wstaw je do zimnego piekarnika, nastaw temperaturę 120 stopni Celsjusza i gdy piekarnik będzie już nagrzany, odmierz około 20 minut. Wyłącz piekarnik i zostaw słoiki w środku. Po około 1 godzinie wyjmij słoiki i odkręć je wieczkiem do dołu. Zostaw do całkowitego wystudzenia.
10 z 13
![Sałatka z cukinii na zimę jest już gotowa. Po 3 dniach...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/56/23/62f4ba8584ac3_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z cukinii na zimę. Krok 8
Sałatka z cukinii na zimę jest już gotowa. Po 3 dniach możesz ją już jeść.
11 z 13
![Sałatkę z cukinii możesz przechowywać nawet cały rok. Postaw...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ed/49/62f4ba8aa333d_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z cukinii na zimę
Sałatkę z cukinii możesz przechowywać nawet cały rok. Postaw słoiki w zacienionym, chłodnym miejscu.
12 z 13
![Sałatka z cukinii na zimę](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/64/bf/62f4ba942ec41_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska