5 z 13
![Marchewkę także pokrój w małe talarki. Pietruszkę i koperek...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/5b/a3/62f4ba6523ae9_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z cukinii na zimę. Krok 3
Marchewkę także pokrój w małe talarki. Pietruszkę i koperek posiekaj.
6 z 13
![Następnie obierz cebulę i pokrój w piórka. Czosnek posiekaj...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/38/13/62f4ba68b0fe2_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z cukinii na zimę. Krok 4
Następnie obierz cebulę i pokrój w piórka. Czosnek posiekaj na mniejsze kawałki. Zrób zalewę z octu oleju, soli i cukru.
7 z 13
![Połącz wszystkie warzywa w dużej misce lub dużym garnku....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/74/5a/62f4ba6cd8565_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z cukinii na zimę. Krok 5
Połącz wszystkie warzywa w dużej misce lub dużym garnku. Zalej je zalewą. Całość wymieszaj i odstaw pod przykryciem na pół godziny.
8 z 13
![W tym czasie dokładnie umyj i wysusz słoiki i nakrętki....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/57/ba/62f4ba7192616_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z cukinii na zimę. Krok 6
W tym czasie dokładnie umyj i wysusz słoiki i nakrętki. Następnie przełóż do nich sałatkę razem z zalewą, zostawiając około 2 cm wolnego marginesu. Wytrzyj słoiki i zakręć. Postaw je na blaszce wyłożonej dwoma arkuszami papieru do pieczenia tak, by się nie dotykały.