9 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Burrito z mięsem mielonym. Krok 7
W garnku rozgrzej małą ilość oleju, dodaj cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, słodką i ostrą paprykę oraz szczyptę soli i pieprzu. Wsyp ryż i podsmażaj jeszcze ok. 1 minutę.
10 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Burrito z mięsem mielonym. Krok 8
Wlej do ryżu bulion lub wodę, dodaj 1 pomidora pokrojonego w małą kostkę. Gotuj ok. 20 minut, co jakiś czas mieszając.
11 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Burrito z mięsem mielonym. Krok 9
Gotowy ryż musi być miękki, delikatnie klejący i pikantny w smaku.
12 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Burrito z mięsem mielonym. Krok 10
Gotowe chili con carne powinno być miękkie, pikantne w smaku i pachnące przyprawami.