5 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Burrito z mięsem mielonym. Krok 3
Oprócz słodkiej papryki możesz dodać także papryczkę chili.
6 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Burrito z mięsem mielonym. Krok 4
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, dodaj cebulę, ostrą i słodką paprykę, kmin rzymski, sól i pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażaj ok. 1 minutę.
7 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Burrito z mięsem mielonym. Krok 5
Dodaj mięso i podsmaż całość kilka minut. Następnie wlej wodę, dodaj pomidory, paprykę, oregano i fasolkę. Duś całość ok. 30 minut na małym ogniu, pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
8 z 21

fot. Katarzyna Puczyńska
Burrito z mięsem mielonym. Krok 6
Gdy mięso się dusi, zacznij szykować ryż. Potrzebujesz zwykłego ryżu długoziarnistego.