1/16
Pyszne, miękkie i wilgotne ciasto z orzechami włoskimi i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”

Pyszne, miękkie i wilgotne ciasto z orzechami włoskimi i jabłkami. Sprawdź, jak przygotować taki wypiek. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/16
Przygotowanie ciasta zacznij od posiekania orzechów...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 1

Przygotowanie ciasta zacznij od posiekania orzechów włoskich. Potrzebujesz ich około szklanki.

3/16
Jabłka umyj i obierz. Zetrzyj je na tarce na dużych,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 2

Jabłka umyj i obierz. Zetrzyj je na tarce na dużych, jarzynowych oczkach.

4/16
W misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki: mąkę pszenną,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 3

W misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki: mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao i cynamon.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Radość Wisły, smutek Pogoni. Dekoracja po finale Pucharu Polski

Radość Wisły, smutek Pogoni. Dekoracja po finale Pucharu Polski

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Zobacz również

Memy o finale Pogoń - Wisła. Status gabloty: zakurzona

Memy o finale Pogoń - Wisła. Status gabloty: zakurzona

Wielkie, biało-czerwone "770" na bytomskim rynku. W ten sposób świętowano Dzień Flagi

Wielkie, biało-czerwone "770" na bytomskim rynku. W ten sposób świętowano Dzień Flagi