1 z 7
![Podczas gotowania i pieczenia często sięga się po żółtka, a...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/1a/1d/6643505bb1d8c_o_large.jpg)
fot. 123rf.com/magone/zdjęcia ilustracyjne
Co zrobić z białek?
Podczas gotowania i pieczenia często sięga się po żółtka, a białka zostawia na później. Podpowiadamy 5 pomysłów na użycie białek w kuchni.
2 z 7
![Chrupiące kokosanki zrobisz z wiórków kokosowych i ubitych...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/4d/8e/664351e5ce46a_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Kokosanki
Chrupiące kokosanki zrobisz z wiórków kokosowych i ubitych białek.
3 z 7
![Domowy omlet z białek to wersja dietetyczna tradycyjnego...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ca/a1/6643526dd15f7_o_large.jpg)
fot. Getty Images/margouillatphotos/zdjęcie ilustracyjne
Omlet z białek
Domowy omlet z białek to wersja dietetyczna tradycyjnego dania.
4 z 7
![Kotlet pożarski z mięsa drobiowego nabierze wyjątkowej...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/fb/0c/66435305ddfe9_o_large.jpg)
fot. Getty Images/margouillatphotos/zdjęcie ilustracyjne
Kotlet pożarski
Kotlet pożarski z mięsa drobiowego nabierze wyjątkowej puszystości, gdy dodasz do niego ubitą pianę z białek.