5 z 9
Wszystkie składniki na farsz mieszamy, doprawiamy solą i...
fot. Sławomir Kowalski archiwum Polska Press

Wszystkie składniki na farsz mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gęś umieszczamy w brytfannie

6 z 9
Jak wskazuje Magda Gessler, gęś faszerowaną pieczemy w...
fot. Echodnia.pl

Jak wskazuje Magda Gessler, gęś faszerowaną pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez pierwsze 15 minut. Następnie w temperaturze 160 stopni przez około cztery godziny

7 z 9
Nieprzypadkowo gęsina stała się kulinarnym symbolem...
fot. Katarzyna Domagała Szymonek

Nieprzypadkowo gęsina stała się kulinarnym symbolem Kujawsko-Pomorskiego. Ten region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce

8 z 9
Gęsina jest źródłem białka, za sprawą witaminy B5 -...
fot. Janusz Wójtowicz Polska Press

Gęsina jest źródłem białka, za sprawą witaminy B5 - pielęgnuje naszą cerę i włosy, wzmacnia odporność organizmu, reguluje trawienie, uzupełnia minerały

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

30 godzin poszukiwań. Policja ujawnia, jak dotarła do nastolatki i mężczyzny z Żor

30 godzin poszukiwań. Policja ujawnia, jak dotarła do nastolatki i mężczyzny z Żor

Nie potrzeba działki ani pozwolenia. Minidomki podbijają Polskę

ROZMOWA
Nie potrzeba działki ani pozwolenia. Minidomki podbijają Polskę

Matura z geografii 2025 za nami. Mamy arkusz CKE i odpowiedzi do zadań

Matura z geografii 2025 za nami. Mamy arkusz CKE i odpowiedzi do zadań

Zobacz również

Krystyna Zachwatowicz-Wajda świętuje 95. urodziny. Dziś Kraków to jej dom

Krystyna Zachwatowicz-Wajda świętuje 95. urodziny. Dziś Kraków to jej dom

Egzamin ósmoklasisty 2025. Język angielski. Mamy odpowiedzi i arkusz CKE

Egzamin ósmoklasisty 2025. Język angielski. Mamy odpowiedzi i arkusz CKE