5 z 8
![Wszystkie składniki na farsz mieszamy, doprawiamy solą i...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/23/2c/6177d3ee9fa00_o_large.jpg)
fot. Sławomir Kowalski archiwum Polska Press
Wszystkie składniki na farsz mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gęś umieszczamy w brytfannie
6 z 8
![Jak wskazuje Magda Gessler, gęś faszerowaną pieczemy w...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/8c/f1/6177d3e206ca5_o_large.jpg)
fot. Echodnia.pl
Jak wskazuje Magda Gessler, gęś faszerowaną pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez pierwsze 15 minut. Następnie w temperaturze 160 stopni przez około cztery godziny
7 z 8
![Nieprzypadkowo gęsina stała się kulinarnym symbolem...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e3/d5/6177d3e7b3de0_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Domagała Szymonek
Nieprzypadkowo gęsina stała się kulinarnym symbolem Kujawsko-Pomorskiego. Ten region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce
8 z 8
![Gęsina jest źródłem białka, za sprawą witaminy B5 -...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/5e/c5/6177d3e5e3bd9_o_large.jpg)
fot. Janusz Wójtowicz Polska Press
Gęsina jest źródłem białka, za sprawą witaminy B5 - pielęgnuje naszą cerę i włosy, wzmacnia odporność organizmu, reguluje trawienie, uzupełnia minerały