5 z 8
Wszystkie składniki na farsz mieszamy, doprawiamy solą i...
fot. Sławomir Kowalski archiwum Polska Press

Wszystkie składniki na farsz mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gęś umieszczamy w brytfannie

6 z 8
Jak wskazuje Magda Gessler, gęś faszerowaną pieczemy w...
fot. Echodnia.pl

Jak wskazuje Magda Gessler, gęś faszerowaną pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez pierwsze 15 minut. Następnie w temperaturze 160 stopni przez około cztery godziny

7 z 8
Nieprzypadkowo gęsina stała się kulinarnym symbolem...
fot. Katarzyna Domagała Szymonek

Nieprzypadkowo gęsina stała się kulinarnym symbolem Kujawsko-Pomorskiego. Ten region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce

8 z 8
Gęsina jest źródłem białka, za sprawą witaminy B5 -...
fot. Janusz Wójtowicz Polska Press

Gęsina jest źródłem białka, za sprawą witaminy B5 - pielęgnuje naszą cerę i włosy, wzmacnia odporność organizmu, reguluje trawienie, uzupełnia minerały

Polecamy

Dramat na Odrze. Z rzeki wyłowiono 600 kg śniętych ryb

Dramat na Odrze. Z rzeki wyłowiono 600 kg śniętych ryb

Grasz w Elden Ring, ale w DLC Shadow of the Erdtee pewnie nie zagrasz

Grasz w Elden Ring, ale w DLC Shadow of the Erdtee pewnie nie zagrasz

Kolorowy dodatek do obiadu. Rozsmakuj się w marchewce po koreańsku

Kolorowy dodatek do obiadu. Rozsmakuj się w marchewce po koreańsku

Zobacz również

Dramat na Odrze. Z rzeki wyłowiono 600 kg śniętych ryb

Dramat na Odrze. Z rzeki wyłowiono 600 kg śniętych ryb

Taka ma być waloryzacja emerytur 2025. Rząd podał wskaźnik - o tyle wzrosną emerytury

Taka ma być waloryzacja emerytur 2025. Rząd podał wskaźnik - o tyle wzrosną emerytury