1 z 9
Przewijaj galerię w dół
Przepisem na gęsinę faszerowaną Magda Gessler podzieliła się...
fot. Sławomir Kowalski archiwum Polska Press

Przepisem na gęsinę faszerowaną Magda Gessler podzieliła się podczas Festiwalu Gęsiny w podtoruńskim Przysieku.

Jeśli Was tam nie było, na kolejnych stronach zdradzamy, jak przygotowuje gęsinę najpopularniejsza restauratorka w kraju

2 z 9
Oczyszczoną dokładnie gęś marynujemy w solance jak na ogórki...
fot. Pixabay.com

Oczyszczoną dokładnie gęś marynujemy w solance jak na ogórki kiszone: 3 łyżki soli na litr wody. Najlepiej, jeśli jest ona marynowana przez dzień czy dwa.

3 z 9
Tuszkę gęsi osuszamy ręcznikiem papierowym...
fot. Sławomir Kowalski archiwum Polska Press

Tuszkę gęsi osuszamy ręcznikiem papierowym...

4 z 9
... następnie nacieramy ziołami od środka
fot. Natoora/cc/Flickr.com

... następnie nacieramy ziołami od środka

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Świątek traci koronę królowej Paryża. Sabalenka nie zostawiła złudzeń. Iga rozbita

Świątek traci koronę królowej Paryża. Sabalenka nie zostawiła złudzeń. Iga rozbita

Najpiękniejsze i najbardziej niebezpieczne plaże świata. Turyści ich unikają

Najpiękniejsze i najbardziej niebezpieczne plaże świata. Turyści ich unikają

Portugalia świętuje w Monachium. Ronaldo znów jest bohaterem

Portugalia świętuje w Monachium. Ronaldo znów jest bohaterem

Zobacz również

Fatalne wieści dla Igi Świątek. Była liderka rankingu WTA zanotuje bolesny spadek

Fatalne wieści dla Igi Świątek. Była liderka rankingu WTA zanotuje bolesny spadek

Runęła ściana kamienicy. Strażacy przeszukują gruzowisko

AKTUALIZACJA
Runęła ściana kamienicy. Strażacy przeszukują gruzowisko