1/13
Sernik wiedeński. Przepis na ciasto
Tradycyjny sernik wiedeński to prawdziwy rarytas, idealny na każdą okazję. Zobacz, jak go przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/13
Sernik wiedeński
Przygotowanie sernika zacznij od wyjęcia wszystkich składników, by miały temperaturę pokojową. Proponuję użyć sera twarogowego i zmielić go samodzielnie. Jeśli jednak nie masz na to czasu, to możesz kupić także ser w wiaderku.
3/13
Sernik wiedeński. Krok 1
Kilogram sera i kostkę masła zmiel w maszynce. Jeśli lubisz bardzo gładki sernik, to zmiel ser dwukrotnie. Możesz dodać do sernika także ugotowany i przestudzony ziemniak. Zmiel go wówczas razem z serem.
4/13
Sernik wiedeński. Krok 2
Rozdziel 8 jajek. Do jednej miski przełóż żółtka, a do drugiej białka.