5 z 22
![Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/38/e2/6375f9af3f961_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 4
Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ponakłuwaj spód widelcem, by równo się upiekł.
6 z 22
![Piecz ciasto około 25 minut w 180 stopniach. Gotowe...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/9c/43/6375f9c06e4c0_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 5
Piecz ciasto około 25 minut w 180 stopniach. Gotowe przestudź.
7 z 22
![Teraz trzeba zrobić bezę: białka ubij mikserem, gdy zaczną...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a2/1b/6375f9b698df3_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 6
Teraz trzeba zrobić bezę: białka ubij mikserem, gdy zaczną robić się białe to dodawaj stopniowo cukier. Na koniec wsyp mąkę ziemniaczaną i ubijaj jeszcze 2 minuty.
8 z 22
![Przełóż bezę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/84/97/6375f9b957d1d_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 7
Przełóż bezę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszka powinna mieć taki sam rozmiar, jak ta w której piekł się spód. Nie musisz dokładnie rozsmarowywać bezy, zostaw górki i dołki.