5 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Pączki na serku mascarpone. Krok 4
Ciasto na pączusie możesz wymieszać także mikserem, ale pamiętaj, by nie miksować ciasta zbyt długo, wystarczy tylko tyle, by mąka nie była widoczna.
6 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Pączki na serku mascarpone. Krok 5
Natłuść dłonie odrobiną oleju i formuj małe pączusie. Przygotuj tak pączusie z całej porcji ciasta.
7 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Pączki na serku mascarpone. Krok 6
Rozgrzej olej - potrzebujesz go tyle, by pączusie swobodnie w nim "pływały". Smaż pączki na złoty kolor.
8 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Pączki na serku mascarpone. Krok 7
Gotowe pączusie przełóż na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Przygotuj lukier - wymieszaj cukier puder z sokiem z cytryny i odrobiną przegotowanej wody.