
Zupa z ptasich gniazd
To przysmak, który spróbować można w Chinach. Jest wyjątkowo ekskluzywny. Ciężko jest pozyskać składniki do jego wykonania. O smaku dania decyduje... ptasia ślina.
Zobacz też wideo: Tłusty Czwartek- Czas zapomnieć o kaloriach

Węże i skorpiony w winie
To trunek cieszący się dużą popularnością w krajach azjatyckich. Węże i skorpiony umieszczane są tam w butelkach wypełnionych winem ryżowym. Tak pozostawione fermentują przez kilka miesięcy. Przez ten czas jad zostaje zneutralizowany, a wino nadaje się do spożycia. Na zdrowie!
Zobacz też wideo: Tłusty Czwartek- Czas zapomnieć o kaloriach

Oczy tuńczyka
Oczy tuńczyka największą popularnością cieszą się w Japonii i w Chinach. Mówi się, że smakują znacznie lepiej, niż wyglądają. Odważylibyście się je spróbować?
Zobacz też wideo: Tłusty Czwartek- Czas zapomnieć o kaloriach