9 z 11
To najczęstszy błąd, który nie ma dobrego wpływu na...
fot. agamaszota Pixabay.com

Zbyt częste mieszanie mięsa na patelni

To najczęstszy błąd, który nie ma dobrego wpływu na przygotowywane mięso, a mianowicie ciągle ruszanie i przekładanie go na patelni. Mięso powinno się smażyć z każdej strony około 2-4 minut w zależności od jego grubości. Jeżeli twój nawyk ruszania mięsem jest silniejszy od ciebie, zajmij się w tym czasie przygotowywaniem sałatki.

10 z 11
Ten błąd przy przygotowywaniu mięsa nie ma żadnych...
fot. ivabalk Pixabay.com

Panierowanie wilgotnego mięsa

Ten błąd przy przygotowywaniu mięsa nie ma żadnych konsekwencji zdrowotnych, ale z pewnością wpływa na wygląd podanego dania. Warto osuszyć mięso przed rozpoczęciem panierowania, ponieważ istnieje ryzyko, że chrupiąca część kotleta zostanie na patelni, zamiast ładnie przylegać do mięsa.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden

ROZMOWA
Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden

Strzelanina na parkingu. Policjant ranny po próbie zatrzymania złodzieja WIDEO

AKTUALIZACJA
Strzelanina na parkingu. Policjant ranny po próbie zatrzymania złodzieja WIDEO

Polecamy

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni

Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden

ROZMOWA
Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden

Gwałtowne burze w województwie śląskim. Zerwane dachy, podtopienia i powalone drzewa

NOWE FAKTY
Gwałtowne burze w województwie śląskim. Zerwane dachy, podtopienia i powalone drzewa