
Koktajl truskawkowy PRZEPIS:
70 dag truskawek
2 duże opakowania śmietany 12 proc.
1/2 szklanki mleka
Kilka łyżek cukru
Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Zmiksować blenderem w dużym i wysokim naczyniu. Dodać śmietanę, mleko i cukier. Wymieszać łyżką. Koktajl przelać do szklanego dzbanka i włożyć do lodówki na minimum 2-3 godziny. Podawać schłodzony. Można dołożyć świeże listki mięty - będzie bardziej świeży i aromatyczny.

Koktajl truskawkowy PRZEPIS:
70 dag truskawek
2 duże opakowania śmietany 12 proc.
1/2 szklanki mleka
Kilka łyżek cukru
Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Zmiksować blenderem w dużym i wysokim naczyniu. Dodać śmietanę, mleko i cukier. Wymieszać łyżką. Koktajl przelać do szklanego dzbanka i włożyć do lodówki na minimum 2-3 godziny. Podawać schłodzony. Można dołożyć świeże listki mięty - będzie bardziej świeży i aromatyczny.