9 z 11
To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną...
fot. pixabay.com

Cytryny

To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną naturalnie w naszym kraju i muszą przebyć długą drogę, żeby trafić do naszych sklepów. Skórka bardzo często zawiera chemikalia. Jeśli jednak mamy dostęp do ekologicznych cytryn, których skórka jest bardzo cienka – możemy ją zjeść. Tutaj świetnie sprawdzi się kandyzowana skórka cytryny lub starta i używana jako dodatek do wypieków i wytrawnych dań.

10 z 11
Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie...
fot. pixabay.com

Kiwi

Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie każdy zostanie jej fanem, to zawiera wiele składników odżywczych i można ją zjeść. Skórki kiwi są pełne błonnika, kwasu foliowego oraz witamin C i E, które mają właściwości przeciwutleniające.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

30 godzin poszukiwań. Policja ujawnia, jak dotarła do nastolatki i mężczyzny z Żor

30 godzin poszukiwań. Policja ujawnia, jak dotarła do nastolatki i mężczyzny z Żor

Nie potrzeba działki ani pozwolenia. Minidomki podbijają Polskę

ROZMOWA
Nie potrzeba działki ani pozwolenia. Minidomki podbijają Polskę

Polecamy

Lewandowski z cygarem, dym nad Szczęsnym. Tak Polacy świętowali triumf Barcelony

Lewandowski z cygarem, dym nad Szczęsnym. Tak Polacy świętowali triumf Barcelony

Barcelona nowym mistrzem Hiszpanii! Lewandowski i Szczęsny z tytułem

Barcelona nowym mistrzem Hiszpanii! Lewandowski i Szczęsny z tytułem

30 godzin poszukiwań. Policja ujawnia, jak dotarła do nastolatki i mężczyzny z Żor

30 godzin poszukiwań. Policja ujawnia, jak dotarła do nastolatki i mężczyzny z Żor