9 z 11
To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną...
fot. pixabay.com

Cytryny

To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną naturalnie w naszym kraju i muszą przebyć długą drogę, żeby trafić do naszych sklepów. Skórka bardzo często zawiera chemikalia. Jeśli jednak mamy dostęp do ekologicznych cytryn, których skórka jest bardzo cienka – możemy ją zjeść. Tutaj świetnie sprawdzi się kandyzowana skórka cytryny lub starta i używana jako dodatek do wypieków i wytrawnych dań.

10 z 11
Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie...
fot. pixabay.com

Kiwi

Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie każdy zostanie jej fanem, to zawiera wiele składników odżywczych i można ją zjeść. Skórki kiwi są pełne błonnika, kwasu foliowego oraz witamin C i E, które mają właściwości przeciwutleniające.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Burze i nawałnice w Małopolsce. Za nami niespokojna noc. Jaka prognoza na dziś?

AKTUALIZACJA
Burze i nawałnice w Małopolsce. Za nami niespokojna noc. Jaka prognoza na dziś?

Najpiękniejsze i najbardziej niebezpieczne plaże świata. Turyści ich unikają

Najpiękniejsze i najbardziej niebezpieczne plaże świata. Turyści ich unikają

Polecamy

Mija rok od śmierci sierż. Mateusza Sitka. Uroczystości z udziałem szefa MON

Mija rok od śmierci sierż. Mateusza Sitka. Uroczystości z udziałem szefa MON

Gwałtowne burze w województwie śląskim. Zerwane dachy, podtopienia i powalone drzewa

NOWE FAKTY
Gwałtowne burze w województwie śląskim. Zerwane dachy, podtopienia i powalone drzewa

Strzelanina na parkingu. Policjant ranny po próbie zatrzymania złodzieja WIDEO

AKTUALIZACJA
Strzelanina na parkingu. Policjant ranny po próbie zatrzymania złodzieja WIDEO