
⦁ Jakie są różne sposoby serwowania jedzenia?
⦁ Czy lokal zapewnia catering na miejscu?
⦁ Czy możesz umówić się na degustację menu?
⦁ Czy degustacja jest płatna?
⦁ Co lokal zapewnia napoje do posiłku?
⦁ Czy mogą dostosować menu do specjalnych diet?
⦁ Ilu kelnerów będzie obsługiwać wesele?
⦁ W jakich godzinach zostaną podane ciepłe posiłki?
To nie wszystko. Pytań, które warto zapytać w związku z jedzeniem i piciem jest więcej ---->

⦁ Czy zapewniają miejsce na ciasto?
⦁ Czy lokal zapewnia obsługę alkoholową i barową?
⦁ Jakie napoje są w cenie?
⦁ Czy lokal zatrudnia barmanów i czy naliczana jest opłata za barmana?
⦁ Czy funkcjonuje opłata korkowa?
⦁ Czy istnieją jakieś ograniczenia dotyczące rodzaju lub ilości podawanego alkoholu?
Pozostaje jeszcze temat opłat... ---->

Aspekty finansowe stanowią kolejny element, o którym należy wspomnieć już na etapie pierwszej rozmowy z organizatorem wesela:
⦁ Jaki jest całkowity koszt wesela?
⦁ Ile wynosi zaliczka?
⦁ Czy zaliczka jest zwrotna?
⦁ Jaki jest czas płatności?
⦁ Jakie są ich zasady anulowania rezerwacji?
Ile to kosztuje? ---->

Jakie są koszty wesela od osoby? Ekspert - Joanna Hoc-Kopiej z Dwór Korona Karkonoszy tłumaczy: Należy mieć świadomość, że ceny „za talerzyk” zaczynają się już od 169zł. Mniejszy budżet weselny nie przekreśla jednak marzeń o weselu jak z bajki. Podczas procesu planowania wydatków bez problemu można dostosować liczbę gości do posiadanych środków kalkulując koszty wesela.