1/6
Badacze średnie zagrożenie higieniczne zauważyli w...
fot. gettyimages.com/antos777

Przyprawianie za pomocą łyżeczeki

Badacze średnie zagrożenie higieniczne zauważyli w doprawianiu dań przy użyciu dłoni. Według nich powinno się robić to za pomocą łyżeczki, aby bakterie z palców nie zostawały w pojemniku. Kliknij w obrazek i przesuwaj strzałki, aby zobaczyć pozostałe kulinarne grzeszki.

2/6
Jednym z najczęstszych błędów w higienie w kuchni jest mycie...
fot. gettyimages.com/Evgen_Prozhyrko

Mycie mięsa pod wodą

Jednym z najczęstszych błędów w higienie w kuchni jest mycie mięsa pod bieżącą wodą.

3/6
W programach kulinarnych zauważono, że nie zawsze pokazywane...
fot. 123rf.com/ alexraths

Mycie rąk

W programach kulinarnych zauważono, że nie zawsze pokazywane jest prawidłowe mycie rąk. Badacze podkreślili, że powinno używać się mydła i bieżącej wody.

4/6
Błędem podczas gotowania jest używanie tej samej deski do...
fot. 123rf.com/ lenyvavsha

Deski do krojenia

Błędem podczas gotowania jest używanie tej samej deski do krojenia mięsa i świeżych warzyw i owoców.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.

Polecamy

Prezydent wspomina 2 maja przed 1989 r. „Był raczej dniem usuwania barw narodowych”

AKTUALIZACJA
Prezydent wspomina 2 maja przed 1989 r. „Był raczej dniem usuwania barw narodowych”

Wielkie kontrowersje w meczu Industrii Kielce, protest. Zobacz ostatnią akcję (WIDEO)

Wielkie kontrowersje w meczu Industrii Kielce, protest. Zobacz ostatnią akcję (WIDEO)

Atak na synagogę. Tyle lat więzienia grozi zatrzymanemu

AKTUALIZACJA
Atak na synagogę. Tyle lat więzienia grozi zatrzymanemu

Zobacz również

Koszmarny wypadek na autostradzie w południowych Chinach. Ofiar przybywa

Koszmarny wypadek na autostradzie w południowych Chinach. Ofiar przybywa

Prezydent wspomina 2 maja przed 1989 r. „Był raczej dniem usuwania barw narodowych”

NOWE
AKTUALIZACJA
Prezydent wspomina 2 maja przed 1989 r. „Był raczej dniem usuwania barw narodowych”