
SmaQ Food & Wine w Katowicach, Wojewódzka, hotel Q Plus
Menu 1: Roladka z czerwonej kapusty, kasza gryczana z grzybami, Risotto z kurkami, Śliwki glazurowane w brandy
Menu 2
Gęsie żołądki, sos śmietanowo-kurkowy, Gęś pieczona, pęczak z koźlarzem, galaretka z czarnego bzu, Fondant czekoladowy

Stare i Nowe w Katowicach, Chorzowska ("Niebieskie bloki")
Menu 1: Ser Halloumi z emulsją pietruszkową, grillowany na grzance, z konfiturą z czerwonej cebuli, Schab z kostką w Panko, ziemniak przekładany boczkiem, Grani chrzanowe, Ciasto czekoladowe z jałowcem, tatarem z grapefruita i syropem z pędów sosny
Menu 2:
Krem z zielonego groszku z jogurtem miętowym, Sola z sosem orientalnym na mleku kokosowym z trawą cytrynową i chili podana na komosie ryżowej, Gruszka duszona w winie ze słodką kruszonką i kremem imbirowym

Śląska (Hotel Diament Spodek w Katowicach), kuchnia śląska
Menu 1: Kabza Sztygara - pierogi nadziewane kaszanką prosto z patelni, Koncek Miynsa łod krowy, Pieczeń z karczku z kluskami i zasmażaną białą kapustą, Kopa Ornontowicka - Ciasto biszkoptowe
Menu 2: Hekele - sałatka śledziowa z grzanką, Gołąbki jarskie z sosem grzybowym (2 sztuki), Racuchy

WunderBAR w Katowicach, ulica Plebiscytowa, restauracja niemiecka
Menu 1: Siekany tatar z polskiej polędwicy wołowej z jajkiem przepiórczym, Golonka z pieca piwem podlana w asyście kapusty zasmażanej, Mix lodów własnego wyrobu
Menu 2:
Hekele, czyli tatar ze śledzia, Placek ziemniaczany z gulaszem wołowym w asyście kwaśnej śmietany, Sernik wiedeński z sosem czekoladowym