9 z 12
8. Warto poświęcić trochę więcej czasu na rozpalenie grilla,...
fot. pixabay.com

8. Warto poświęcić trochę więcej czasu na rozpalenie grilla, rezygnując z podpałki (produktu naftowego, którego spalanie powoduje powstawanie dużej ilości sadzy i szkodliwych substancji). W żadnym wypadku nie dolewać podpałki podczas grillowania potraw. A jeśli już koniecznie musieliśmy jej użyć podczas rozpalania, to należy odczekać dłuższą chwilę przed umieszczeniem żywności nad paleniskiem.

10 z 12
9. Do grillowania należy używać węgla drzewnego. Powinno się...
fot. pixabay.com

9. Do grillowania należy używać węgla drzewnego. Powinno się unikać drewna, gałęzi i szyszek. Raczej nie poprawiają walorów smakowych, a są źródłem dymu zawierającego wiele substancji toksycznych.

11 z 12
10. Należy myć ręce przed kontaktem z żywnością i po jej...
fot. pixabay.com

10. Należy myć ręce przed kontaktem z żywnością i po jej przygotowaniu.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Szok i niedowierzanie: Ancelotti ponownie w rozterce. Obrigado, Brazil!

Szok i niedowierzanie: Ancelotti ponownie w rozterce. Obrigado, Brazil!

Barcelona nowym mistrzem Hiszpanii! Lewandowski i Szczęsny z tytułem

Barcelona nowym mistrzem Hiszpanii! Lewandowski i Szczęsny z tytułem

Polecamy

Brutalne zabójstwo na kampusie UW. Dziś ostatnie pożegnanie Pani Małgorzaty

Brutalne zabójstwo na kampusie UW. Dziś ostatnie pożegnanie Pani Małgorzaty

Barcelona nowym mistrzem Hiszpanii! Lewandowski i Szczęsny z tytułem

Barcelona nowym mistrzem Hiszpanii! Lewandowski i Szczęsny z tytułem

Matura 2025: chemia. Mamy komplet odpowiedzi i arkusz CKE

Matura 2025: chemia. Mamy komplet odpowiedzi i arkusz CKE