9 z 11
8. Warto poświęcić trochę więcej czasu na rozpalenie grilla,...
fot. pixabay.com

8. Warto poświęcić trochę więcej czasu na rozpalenie grilla, rezygnując z podpałki (produktu naftowego, którego spalanie powoduje powstawanie dużej ilości sadzy i szkodliwych substancji). W żadnym wypadku nie dolewać podpałki podczas grillowania potraw. A jeśli już koniecznie musieliśmy jej użyć podczas rozpalania, to należy odczekać dłuższą chwilę przed umieszczeniem żywności nad paleniskiem.

10 z 11
9. Do grillowania należy używać węgla drzewnego. Powinno się...
fot. pixabay.com

9. Do grillowania należy używać węgla drzewnego. Powinno się unikać drewna, gałęzi i szyszek. Raczej nie poprawiają walorów smakowych, a są źródłem dymu zawierającego wiele substancji toksycznych.

11 z 11
10. Należy myć ręce przed kontaktem z żywnością i po jej...
fot. pixabay.com

10. Należy myć ręce przed kontaktem z żywnością i po jej przygotowaniu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

„Najlepszy piosenkarz wśród aktorów”. Tak wyglądał 50 lat temu u progu kariery

„Najlepszy piosenkarz wśród aktorów”. Tak wyglądał 50 lat temu u progu kariery

Zaczynamy z Holandią. Jak wyglądały mecze otwarcia Polaków w XXI wieku?

Zaczynamy z Holandią. Jak wyglądały mecze otwarcia Polaków w XXI wieku?

Polecamy

Autentyczne włoskie ravioli ze szpinakiem. Przepis zdradza królowa makaronu

Autentyczne włoskie ravioli ze szpinakiem. Przepis zdradza królowa makaronu

Watahy wilków atakują na Dolnym Śląsku. "Rzeź hodowlanych zwierząt!"

Watahy wilków atakują na Dolnym Śląsku. "Rzeź hodowlanych zwierząt!"

Muślin i wiskoza w niskich cenach. Nowa kolekcja ubrań w popularnym dyskoncie

Muślin i wiskoza w niskich cenach. Nowa kolekcja ubrań w popularnym dyskoncie