
Restauracja Cibo Pazzesco w Sosnowcu
Odcinek z restauracją Magiliana, przemianowaną na Cibo Pazzesco w Sosnowcu-Zagórzu wyemitowano 12 października 2017 roku.
Telewizyjna ekipa wraz z Magdą Gessler w ówczesnej pizzerii Magiliana gościła w maju ubiegłego roku. Lokal mieści się w Zagórzu przy ul. Dmowskiego. Wcześniej serwował klientom oczywiście pizzę, ale również inne dania. Teraz dawna Magiliana to już Cibo Pazzesco, czyli w tłumaczeniu: Szalone jedzenie.

Restauracja Cibo Pazzesco w Sosnowcu
W środku pojawiły się drewniane stoły z drewnianymi krzesłami. Na stołach znajdują się pasiaste obrusy i niebieskie podkładki pod talerze, a także wazony z żółtymi kwiatami. Lokal zmienił się również na zewnątrz. Magda Gessler razem z dziećmi i mieszkańcami namalowała na ścianie lokalu graffiti, na które składają się kawałki pizzy, a także składniki, z których jest ona przygotowywana.
W menu pojawiły się oczywiście pizze, ale też potrawy wymyślone przez Magdę Gessler, np. rosół z parmezanowymi kluskami oraz kanapka „usta anioła” z prościutto San daniele i omletem z bazylią.

Restauracja Dom Bawarski w Tychach
Chata Paprocańska zmieniła się w 2013 roku w Dom Bawarski. Magda Gessler nie tylko zrewolucjonizowała wnętrze tyskiej restauracji, jej nazwę, ale też menu. I to znacznie. Wcześniej Chata Paprocańska w ofercie miała w sumie 45 dań, a jako Dom Bawarski tylko 8.
Restauracja mieści się dokładnie na skrzyżowaniu ulic Hutniczej i Nad Jeziorem. Położona jest bardzo blisko jeziora (150 m) i pętli trolejbusowej (150 m). Jest to przystanek Paprocany Pętla.

Restauracja Dom Bawarski w Tychach
Codziennie serwowanych jest 8 dań, każdy dzień to inny zestaw potraw. Wśród nich m.in. bawarska sałatka z kiełbaski, kartoflanka, golonka po bawarsku z knedlem z bułki, sałatka z fasolki szparagowej.
Jeśli komuś zestaw dnia nie przypadnie jednak do gustu, Dom Bawarski posiada też stałą ofertę dań. Wśród potraw m.in.: sałatka bawarska i pieczywo z masłem chrzanowym, bulion z pasztecikami w kruchym cieście, zupa z dyni z grzankami, żurek śląski z białą kiełbasą, a także golonka po bawarsku, kluski śląskie ciemne, kapusta czerwona.