Program od 2010 roku cieszy się niesłabnącą oglądalnością. Prowadząca Magda Gessler przeprowadziła już na Śląsku ponad 30 rewolucji w restauracjach. Sporo z nich niestety zostało zamkniętych lub sprzedanych. Były też nieudane rewolucje, np. w Le Papilon Noir w Katowicach, Karczmie Bochenek w Herbach czy Barze Urlop w Katowicach.
Są też wygrani. Takie lokale, jak np. Cieszyński Browar Mieszczański, Francuska Bajadera w Czeladzi czy Malinówka w Wiśle, cieszą się niesłabnącym powodzeniem klientów.
ZOBACZ PONIŻEJ
Tutaj Kuchenne rewolucje się udały - sprawdź w galerii zdjęciowej
Kuchenne Rewolucje emitowane są od 2010 roku. Magda Gessler zazwyczaj przewraca zastane restauracje do góry nogami. Zmieniany jest wystrój lokali, pozycje w karcie dań, a także nazwy restauracji. W wielu przypadkach prowadząca musi dokonać również zmiany w mentalności i przyzwyczajeniach właścicieli restauracji. Nie brakuje łez, nerwów, a nawet stłuczonych talerzy. Prawie zawsze jednak rewolucja kończy się pozytywnie.
Program "Kuchenne Rewolucje" powstał na licencji brytyjskiego formatu „Kitchen Nightmares”, którego gospodarzem jest kontrowersyjny Gordon Ramsay.
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
Muzycy z Wiednia zagrali dla pacjentów z Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka
