Jak przechowywać truskawki, żeby nie pleśniały? Pomyśl o tym już na bazarku
Masz dość wyrzucania spleśniałych truskawek zaraz po zakupie? Ten praktyczny poradnik krok po kroku pokaże ci, jak przechowywać te pyszne owoce, by zachowały...
Co jeść na styrane kiszki? Oto 5 kojących potraw, które przynoszą ulgę
Czasem można przesadzić z biesiadowaniem, a wtedy kiszki potrzebują ukojenia. Co więcej, dbanie o zdrowie jelit staje się ważnym zadaniem. Na szczęście, to co...
5 pomysłów na wykorzystanie przejrzałych truskawek. Będzie pysznie i prosto
Zdarzyło ci się kupić za dużo truskawek i patrzeć, jak zaczynają mięknąć? Nie martw się – wcale nie musisz ich wyrzucać. Przejrzałe truskawki są jeszcze...
Co zrobić, żeby patelnia nie śmierdziała po smażeniu? Skuteczne domowe sposoby
Racuchy pachnące rybą albo słodkie naleśniki z aromatem kotletów mielonych? Tego typu niechciane kulinarne kombinacje mogą się zdarzyć, gdy twoja patelnia...
Czy miód może się zepsuć? Poznaj odpowiedź na to nurtujące pytanie
Płynny, pachnący i o bursztynowym kolorze miód jest chętnie używany w marynatach, herbatach i ciastach. Co więcej, potrafi łagodzić ból gardła. Jednak możesz...
Jak doprawić młodą kapustę? Te przyprawy to zestaw obowiązkowy
Młoda kapusta króluje wiosną na polskich stołach. Delikatna, słodkawa, chrupiąca to źródło witamin. Ale czy wiesz, jak wydobyć z niej jeszcze więcej smaku?...
Jak myć szczypiorek? Sposób na idealnie czyste i chrupiące zioła
Szczypiorek to jedno z tych ziół, które potrafią odmienić każde danie – od jajecznicy po ziemniaki z twarogiem. Aby jednak cieszyć się jego świeżym smakiem bez...
Powiedz „stop” łykowatym szparagom! Sprawdź, jak wybierać te najlepsze
Trwa sezon na szparagi. To bardzo lubiane i cenione warzywa. Choć nie należą do najtańszych, ich smak i walory zdrowotne są warte każdej złotówki. Ale jak...
Bita śmietana bez tajemnic. Poznaj triki na perfekcyjny efekt
Bita śmietana może wydawać się banalna, ale żeby była naprawdę lekka, puszysta i stabilna, trzeba znać kilka zasad. Jak ją dobrze ubić, czego unikać i co...
Rabarbar ze skórką czy bez? Sprawdź, czy warto go obierać
Ciasto z rabarbarem, kompot, dżem… Wiosna smakuje rabarbarem! Zanim jednak wrzucisz te smakowite łodygi do garnka lub formy do pieczenia, upewnij się, czy...
Sposób na idealnie odgrzaną pizzę. Chrupiący spód i ciągnący ser gwarantowane
Na pewno zdarzyło ci się nie zjeść całej pizzy. Są ludzie, którzy lubią ją też na zimno, ale jeżeli podobnie jak ja wolisz ją na ciepło, to ten sposób na...
2? 3? 5? Ile dni kiełbasa z grilla może być przechowywana w lodówce?
Polskie biesiadowanie przy grillu odbywa się przy suto zastawionym stole. Kilogramy kiełbasy trafiają na ruszt, a później nierzadko zdarza się, że nie są...
Jak mądrze wybrać catering pudełkowy? Ekspertka tłumaczy, na co zwrócić uwagę
Catering pudełkowy z roku na rok zyskuje na popularności. Coraz więcej osób szuka wygodnych, ale jednocześnie zdrowych rozwiązań na co dzień. Nic dziwnego –...
Kaszanka, krupniok, kiszka – czy to jedno i to samo?
Jedni ją kochają, inni nienawidzą. Kaszanka, bo o niej mowa, wzbudza kontrowersje m.in. ze względu na swój skład. Wszystko przez używanie do jej wyrobu krwi....
Top 5 najlepszych mikrofalówek w 2025 roku - polecane modele
Mikrofalówka to jedno z tych urządzeń, bez którego dziś trudno wyobrazić sobie kuchnię. Przyjrzyjmy się pięciu najlepszym mikrofalówkom roku 2025, które...
Jak grillować sery? Pomysły na oscypka, halloumi i camemberta
Grillowanie kojarzy się głównie z mięsem, ale prawda jest taka, że ruszt oferuje znacznie więcej możliwości. Możesz się zastanawiać, jakie sery można grillować?...
Koszyczek wielkanocny - co musi w nim być, a czego tam nie wkładać
W Wielką Sobotę wierni – choć nie tylko – tradycyjnie wędrują do kościołów na święcenie pokarmów. Co powinno się znaleźć w wielkanocnym koszyczku, a czego...
Roboty kuchenne z funkcją gotowania – czy warto? Przegląd modeli i możliwości
Gotowanie może być prawdziwą przyjemnością, ale bywa też czasochłonne. Na szczęście nowoczesne technologie wkraczają do kuchni, a roboty kuchenne z funkcją...
Ma „najwięcej chrzanu w chrzanie”. Bosacka wskazuje najlepszy chrzan na Wielkanoc
Chrzan to obowiązkowy składnik wielkanocnych dań. Katarzyna Bosacka przeprowadziła wielki test chrzanów i sprawdziła, który będzie najlepszy na Wielkanoc....
Jak wybrać najlepszy blender do koktajli i zup kremów?
Wiosenne bogactwo świeżych warzyw i owoców, które aż proszą się o kulinarne eksperymenty, to wsparcie, jakiego potrzebujemy. Do tego celu niezastąpionym...
Czy warto zainwestować w piekarnik parowy? Zalety i praktyczne zastosowania
W ostatnich latach wybieranie domowych sprzętów to ogromne wyzwanie, skoro na rynku pojawiają się coraz to nowsze technologie. Jednym z urządzeń, które wzbudza...
Najtańsza knajpa po “Kuchennych rewolucjach” w Poznaniu. Wielki test Książula
“Kuchenne rewolucje” to program rozrywkowy, który nieprzerwanie od 2010 r. można oglądać na antenie stacji TVN. Doczekał się aż 28 sezonów i w kilku z nich...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano chwilę temu w kategorii Pielęgnacja zwierząt
Dodano chwilę temu w kategorii Podłogi
Dodano godzina temu w kategorii Maszyny przemysłowe
Dodano 12 godzin temu w kategorii Barber Shop