
Najwygodniejsze rozwiązania do organizacji kuchennych szafek
Dobra organizacja przestrzeni w kuchennych szafkach to podstawa, by wygodnie korzystać z kuchni. Zdradzamy najważniejsze zasady, których powinno się trzymać...

Te zioła na odchudzanie wspomogą trawienie i metabolizm. Sprawdź, po co warto sięgać!
Otyłość i nadwaga to nie tylko problemy natury estetycznej, ale przede wszystkim czynnikiem podnoszącym ryzyko rozwoju wielu groźnych chorób. Nadprogramowe...

Pomysł na obiad z kurczakiem. Sprawdzone przepisy na domowy posiłek
Obiad z kurczakiem nie musi być czasochłonny ani wymagać użycia skomplikowanych składników. Soczyste mięso kurczaka można uzyskać przez marynowanie w maślance,...
![Ziemniaki. Skąd pochodzą, ile jest odmian i czy są kaloryczne? [PORADNIK, PRZEPISY]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/34/11/5ade1dc491145_o_xsmall.jpg)
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziemniakach
Ziemniaki tłuczone, w mundurkach, puree… Placki ziemniaczane, kopytka, zupa ziemniaczana. Wydawałoby się, że ziemniak to potrawa… nudna. Tymczasem z ziemniaków...

Sezonowe owoce i warzywa w lutym
Na które warzywa i owoce mamy sezon w lutym? Możesz znaleźć te informacje w kalendarzu sezonowości owoców i warzyw. W ten sposób będziesz wiedzieć, jakie...
![Czym zastąpić cukier? Ksylitol, stewia, erytrytol czy tagatoza? [PORADNIK]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/af/9b/5ad48e86840f8_o_xsmall.jpg)
Słodko i bez cukru. Jak to pogodzić?
Przeciętny mieszkaniec Polski spożywa rocznie ok. 40 kg cukru! To zdecydowanie za dużo! „Cukier krzepi” – tak głosiło słynne przedwojenne polskie hasło. Z...

Tak sprawdzisz, czy jajko jest świeże. Czy kolor skorupki ma znaczenie?
Jak sprawdzić, czy jajko jest świeże? Są na to proste sposoby. Takie testy można przeprowadzić zarówno na całym jajku, jak i rozbitym. Odpowiadamy też na...

Czym jest cykoria podróżnik i kawa z cykorii? Właściwości cykorii
Cykoria to wciąż niedocenione warzywo. Warto to zmienić, bo cykoria, choć zawiera w sobie goryczkę, pozytywnie wpływa na układ naczyniowy naszego organizmu. Za...

Ziemniaki – popularne, ale niebezpieczne. Zobacz, kiedy mogą zaszkodzić
Ziemniaki jadamy nawet codziennie, tymczasem nie zawsze są zdrowe. Bulwy zawierają toksyczną solaninę, ale normalnie jej poziom nie jest wysoki. Gdy zmieniają...

Czym zastąpić proszek do pieczenia? Oto zamienniki proszku do pieczenia
Proszek do pieczenia to najczęściej jeden z podstawowych składników ciast czy deserów. Niespodziewana ochota na słodki wypiek może przyjść nagle. Co w momencie,...

Jak zrobić przekąski na sylwestra? Dania na ciepło i na zimno
Świętując wieczór obfitujący w ekscytujące wydarzenia z 31 grudnia na 1 stycznia, warto przyrządzić odpowiednie smakołyki. W szczególności, gdy planujemy zabawę...

Kiszonki z warzyw jako naturalny probiotyk. Nie tylko kapustę można włożyć do słoika
Kiszonki z warzyw to idealny pomysł na odporność. W czasach pandemicznych „zdrowie” to hasło-klucz do naszego szczęścia. Nabieranie odporności to proces, który...

Cebula czarownic. Dodaj tę przyprawę do masła, a smak cię zachwyci
Masło czosnkowe to doskonały dodatek do pieczywa. Świetnie smakuje z bagietką lub ze świeżym chlebem. Cebula czarownic to inaczej czosnek niedźwiedzi, który ma...

Jak mrozić pierogi? Pamiętaj o tych zasadach, a nie będą pękać, ani się kleić
Lubisz pierogi? Kto ich nie lubi! Dlatego, aby nie marnować jedzenia, warto je zamrozić. Podpowiadamy najlepszy sposób, by zachowały swój smak, nie kleiły się i...

Kolorowa dieta - żółty poprawia nastrój, zielony odpręża
O tym, dlaczego warto sięgać po kolorowe jedzenie opowiada Emilia Raszyńska-Czerkawska, coach zdrowia i żywienia, ekspert marki Bakalland

Jak nie marnować jedzenia? Poznaj 5 przepisów na wykorzystanie resztek
Godziny spędzone na zakupach i w kuchni, setki wydanych złotych i kilogramy jedzenia, które trafiają do śmieci. Tak wygląda świąteczny krajobraz w wielu...

Najlepsze zioła na przejedzenie. Te napary złagodzą bóle brzucha
Czujesz się przejedzony po rodzinnym obiedzie? Niestety, często trudno jest nam oprzeć się pokusie kosztowania kolejnej porcji pysznego bigosu czy kotleta...

Świąteczne ciasto na pierogi, wyjdzie jak u babci. Z jajkiem czy bez jajka?
Ciasto na pierogi - już dziś wielu z nas przygotowuje pierogi z wybranym farszem. Hurtowe ilości trafiają do zamrażalnika, aby potem ugotowane lub podsmażone...

Jak sprytnie obrać buraki? Poznaj trik na szybkie ugotowanie buraków
Obieranie czerwonych buraków jest niestety brudnym i niewdzięcznym zajęciem. To wyśmienite i zdrowe warzywo jest bardzo popularnym składnikiem wielu...

Ciasto na pierogi jak u babci. Uniwersalny przepis na wyśmienity obiad
Ciasto na pierogi powinno być elastyczne, bo dzięki takiej konsystencji, danie będzie rozpływało się w ustach. Podstawowymi produktami na ciasto na pierogi jak...

Czy kapustę kiszoną trzeba płukać? Zobacz, co zrobić, jeśli jest za kwaśna
Kapusta kiszona to superprodukt, który jest nawet bogatszy w witaminę C niż samo warzywo, ma też cenne składniki mineralne. Jako przetwór fermentowany stanowi...

Polewa czekoladowa na domowe wypieki. Przepis na apetyczną polewę z kakao jak z PRL-u
Polewa czekoladowa to pozornie łatwa do zrobienia dekoracja ciasta. Wystarczy rozpuścić tabliczkę czekolady w maśle lub śmietance kremówce i rozlać równomiernie...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 dni temu w kategorii Rehabilitacja dziecięca
Dodano 2 dni temu w kategorii Taxi
Dodano 2 dni temu w kategorii Hotel
Dodano 2 dni temu w kategorii Wyposażenie gastronomii