9 z 10
Zupa z marynowanej dyni Iwony Borowiec...

Zupa z marynowanej dyni Iwony Borowiec

Składniki
80 dag ziemniaków
3 szklanki rosołu warzywnego
1 słoik dyni marynowanej
1 puszka kukurydzy
3 gałązki koperku
30 dag mięsa mielonego
1 żółtko
1 łyżka bułki tartej
sól
pieprz
2 łyżki oleju
50 ml śmietany kremówki

Wykonanie
Mięso wymieszać z żółtkiem i tarta bułką. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy formować klopsiki. Smażyć na oleju do zrumienienia ze wszystkich stron. Gotowe odsączyć na papierowym ręczniku.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zagotować rosół, włożyć ziemniaki i gotować 15 minut na średnim ogniu. Kukurydzę i dynię, opłukać, osączyć. Koperek umyć, posiekać. Dołożyć do gotujących się ziemniaków. Całość podgrzewać kolejne 5 minut na małym ogniu. Do zupy wlać śmietanę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Włożyć klopsiki, krótko podgrzać na małym ogniu. Podawać obficie posypane koperkiem.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Iga Świątek w trudnym momencie kariery. Na horyzoncie znaczny spadek w rankingu

O TYM SIĘ MÓWI
Iga Świątek w trudnym momencie kariery. Na horyzoncie znaczny spadek w rankingu

Śląsk może dać Polsce energię, stal, amunicję i bezpieczeństwo. "Czas to wykorzystać"

Śląsk może dać Polsce energię, stal, amunicję i bezpieczeństwo. "Czas to wykorzystać"

Polecamy

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach

Nowy dodatek do PTCG Pocket zachwyci fanów. Do gry wkraczają potężne karty

Nowy dodatek do PTCG Pocket zachwyci fanów. Do gry wkraczają potężne karty

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy