9 z 10
Zupa z marynowanej dyni Iwony Borowiec...

Zupa z marynowanej dyni Iwony Borowiec

Składniki
80 dag ziemniaków
3 szklanki rosołu warzywnego
1 słoik dyni marynowanej
1 puszka kukurydzy
3 gałązki koperku
30 dag mięsa mielonego
1 żółtko
1 łyżka bułki tartej
sól
pieprz
2 łyżki oleju
50 ml śmietany kremówki

Wykonanie
Mięso wymieszać z żółtkiem i tarta bułką. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy formować klopsiki. Smażyć na oleju do zrumienienia ze wszystkich stron. Gotowe odsączyć na papierowym ręczniku.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zagotować rosół, włożyć ziemniaki i gotować 15 minut na średnim ogniu. Kukurydzę i dynię, opłukać, osączyć. Koperek umyć, posiekać. Dołożyć do gotujących się ziemniaków. Całość podgrzewać kolejne 5 minut na małym ogniu. Do zupy wlać śmietanę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Włożyć klopsiki, krótko podgrzać na małym ogniu. Podawać obficie posypane koperkiem.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Runęła ściana kamienicy. Strażacy przeszukują gruzowisko

AKTUALIZACJA
Runęła ściana kamienicy. Strażacy przeszukują gruzowisko

Dramat na wycieczce szkolnej. 13 osób rannych, lądował śmigłowiec LPR

Z OSTATNIEJ CHWILI
Dramat na wycieczce szkolnej. 13 osób rannych, lądował śmigłowiec LPR

Polecamy

Okrutna zbrodnia: oblał żonę i podpalił! Ruszył proces

Okrutna zbrodnia: oblał żonę i podpalił! Ruszył proces

Dramat na wycieczce szkolnej. 13 osób rannych, lądował śmigłowiec LPR

Z OSTATNIEJ CHWILI
Dramat na wycieczce szkolnej. 13 osób rannych, lądował śmigłowiec LPR

Wiecznie żywe legendy. Ile trzeba zapłacić za motocykle z PRL?

Wiecznie żywe legendy. Ile trzeba zapłacić za motocykle z PRL?