9 z 15
Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała...
fot. Andrzej Banas

Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała – bo wielu firm nie było stać na wznowienie działalności, w tym – zatrudnienie pracowników. Ci ostatni znaleźli sobie zresztą bardziej stabilne i lepiej płatne zajęcia; przyszło im to tym łatwiej, że praca w Krakowie szuka człowieka, a bezrobocie (wedle unijnych norm BAEL) oscyluje wokół 2 proc. (stopa bezrobocia rejestrowanego to ok. 3 proc.). Przedsiębiorcy gastronomiczni nie są w stanie unieść tempa wzrostu wynagrodzeń, które okazało się w Małopolsce szybsze niż w pozostałej części kraju (12 proc. rok do roku).

10 z 15
Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała...
fot. Arta Niewarta / Polska Press

Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała – bo wielu firm nie było stać na wznowienie działalności, w tym – zatrudnienie pracowników. Ci ostatni znaleźli sobie zresztą bardziej stabilne i lepiej płatne zajęcia; przyszło im to tym łatwiej, że praca w Krakowie szuka człowieka, a bezrobocie (wedle unijnych norm BAEL) oscyluje wokół 2 proc. (stopa bezrobocia rejestrowanego to ok. 3 proc.). Przedsiębiorcy gastronomiczni nie są w stanie unieść tempa wzrostu wynagrodzeń, które okazało się w Małopolsce szybsze niż w pozostałej części kraju (12 proc. rok do roku).

11 z 15
Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała – bo wielu firm nie było stać na wznowienie działalności, w tym – zatrudnienie pracowników. Ci ostatni znaleźli sobie zresztą bardziej stabilne i lepiej płatne zajęcia; przyszło im to tym łatwiej, że praca w Krakowie szuka człowieka, a bezrobocie (wedle unijnych norm BAEL) oscyluje wokół 2 proc. (stopa bezrobocia rejestrowanego to ok. 3 proc.). Przedsiębiorcy gastronomiczni nie są w stanie unieść tempa wzrostu wynagrodzeń, które okazało się w Małopolsce szybsze niż w pozostałej części kraju (12 proc. rok do roku).

12 z 15
Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała...
fot. Anna Kaczmarz / Dziennik Polski / Polska Press

Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała – bo wielu firm nie było stać na wznowienie działalności, w tym – zatrudnienie pracowników. Ci ostatni znaleźli sobie zresztą bardziej stabilne i lepiej płatne zajęcia; przyszło im to tym łatwiej, że praca w Krakowie szuka człowieka, a bezrobocie (wedle unijnych norm BAEL) oscyluje wokół 2 proc. (stopa bezrobocia rejestrowanego to ok. 3 proc.). Przedsiębiorcy gastronomiczni nie są w stanie unieść tempa wzrostu wynagrodzeń, które okazało się w Małopolsce szybsze niż w pozostałej części kraju (12 proc. rok do roku).

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Iga Świątek w trudnym momencie kariery. Na horyzoncie znaczny spadek w rankingu

O TYM SIĘ MÓWI
Iga Świątek w trudnym momencie kariery. Na horyzoncie znaczny spadek w rankingu

Nowy dodatek do PTCG Pocket zachwyci fanów. Do gry wkraczają potężne karty

Nowy dodatek do PTCG Pocket zachwyci fanów. Do gry wkraczają potężne karty

Szarpanina w Chojnicach podczas wiecu wyborczego Karola Nawrockiego

Szarpanina w Chojnicach podczas wiecu wyborczego Karola Nawrockiego

Zobacz również

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy