9 z 11
Jedna dynia może być dla nas źródłem kilku słoików pysznych...
fot. pixabay.com/Bru-nO

Stawiamy na przetwory

Jedna dynia może być dla nas źródłem kilku słoików pysznych przetworów. 1 kg miąższu z dyni gotujemy i blendujemy na mus. Dodajemy pół łyżeczki imbiru, pół łyżeczki kardamonu lub innej przyprawy według gustu, sok z jednej pomarańczy, sok z jednej małej cytryny oraz szklankę cukru. Gotujemy, w momencie wrzenia wrzucamy opakowanie żelfixu. Mus wlewamy do słoików, zakręcamy i wekujemy w zaciemnionym miejscu.

10 z 11
Dynia hokkaido przybyła z Dalekiego Wschodu i stała się...
fot. pixabay.com/Couleur

Hit na rynku - dynia hokkaido

Dynia hokkaido przybyła z Dalekiego Wschodu i stała się ulubienicą kulinarnych ekspertów. Mała, szybka w przygotowaniu dostarcza wielu składników i wybornie smakuje. W wersji pieczonej rozgrzewa i syci organizm. Wystarczy pociąć paseczki, usunąć miąższ z pestkami i wraz z przyprawami piec ok. pół godziny w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Nie potrzeba działki ani pozwolenia. Minidomki podbijają Polskę

ROZMOWA
Nie potrzeba działki ani pozwolenia. Minidomki podbijają Polskę

Sensacyjny zwycięzca Pucharu Włoch! Polak z pierwszym trofeum w karierze

Sensacyjny zwycięzca Pucharu Włoch! Polak z pierwszym trofeum w karierze

Polecamy

Nie potrzeba działki ani pozwolenia. Minidomki podbijają Polskę

ROZMOWA
Nie potrzeba działki ani pozwolenia. Minidomki podbijają Polskę

Krystyna Zachwatowicz-Wajda świętuje 95. urodziny. Dziś Kraków to jej dom

Krystyna Zachwatowicz-Wajda świętuje 95. urodziny. Dziś Kraków to jej dom

Sensacyjny zwycięzca Pucharu Włoch! Polak z pierwszym trofeum w karierze

Sensacyjny zwycięzca Pucharu Włoch! Polak z pierwszym trofeum w karierze