
Nie trać witamin!
Z warzywami obchodź się odpowiednio, by zachowały witaminy
W naszej galerii zobaczysz skuteczne metody przedłużenia świeżości warzyw. Dzięki temu nie stracą swoich cennych właściwości
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<
POLECAMY RÓWNIEŻ:
Poznaj i zastosuj w swojej diecie 25 zasad zdrowego żywienia

ZOBACZ TAKŻE: Top Muzyczny. Seszele, Honolulu, a może spacer po Warszawie z Pawłem Domagałą? Jak muzycznie spędzać wakacje nad Wisłą

1. Kupuj świeże produkty. Pamiętaj jednak, że odpowiednio zamrożone warzywa i owoce są prawie tak dobre, jak te prosto z ogródka.
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<

2. Nie gotuj zbyt długo potraw zawierających witaminy, bo przejdą one do roztworu. Staraj się przy tym zużywać jak najmniej wody. Jeżeli to możliwe, nie wylewaj roztworu, w którym gotowałeś warzywa, i staraj się go wykorzystać do innych potraw.
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<

3. Poddawaj produkty minimalnej obróbce (takiej jak krojenie czy szatkowanie).
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<