
W 2017 roku Magda Gessler i ekipa Kuchennych Rewolucji zaczęli metamorfozę restauracji z Brańska od zmiany nazwy i wystroju. Quatro, kojarzące się z pizzerią, stało się gospodą o nazwie Ziemia Brańska. Schludny, biało-beżowy lokal pani Doroty, zyskał nowy charakter. Od teraz gospodę zdobią kraciaste, biało-czerwone obrusy. Zasłony ozdobiły podlaskie wycinanki. Na ścianach pojawiły się podlaskie pasiaki.
Zmieniło się także menu. Gospoda Ziemia Brańska serwuje m.in. gęsinę, sałatkę ziemską Magdy Gessler z kurkami w galaretce z nóżek oblaną sosem vinegrette, rosół z kulebiakiem, kotlety mielone z pajdą chleba, kotlety schabowe ("sexy schab"), policzki wołowe w sosie winnym z puree ziemniaczano-pietruszkowym.

W czerwcu 2018 roku przez cztery dni słynna restauratorka Magda Gessler gościła w białostockiej restauracji „James Bomba-Lina” przy ul. Skłodowskiej. W karcie dań zagościły potrawy przygotowywane według autorskich przepisów Magdy Gessler. Niedawno lokal zmienił właściciela, którzy zdecydowali się na remont miejscówki

Tak wygląda historia wizyt Magdy Gessler w naszym regionie. Kiedy pojawi się u nas ponownie?