
6. Smalec podawany w chlebie
Przepis na smalec podawany w chlebie. Najlepiej jeść go z ogórkiem małosolnym. Przepis na smalec podawany podaje Stowarzyszenia KGW Gminy Roźwienica.
Kulinarne Wędrówki po Podkarpaciu, to unikatowa baza wiedzy na temat podkarpackiej kuchni. Oto zestawienie 10 przepisów, które nasi internauci oglądali najczęściej. Więcej receptur znajdziesz w w naszym serwisie specjalnym.

5. Swojski topiony ser
Przepis na swojski topiony ser. Poleca Koło Gospodyń Wiejskich z Urzejowic. We wsi prężnie działa koło gospodyń, które dba o zachowanie i podtrzymanie dawnych tradycji oraz zwyczajów.
Kulinarne Wędrówki po Podkarpaciu, to unikatowa baza wiedzy na temat podkarpackiej kuchni. Oto zestawienie 10 przepisów, które nasi internauci oglądali najczęściej. Więcej receptur znajdziesz w w naszym serwisie specjalnym.

4. Chleb koziarniacki wiejski
Chleb koziarniacki wiejski. Do dziś gospodynie kontynuują tradycję tego wypieku. Sekretem dzieli się KGW z Koziarni (gmina Krzeszów, powiat niźański).
Kulinarne Wędrówki po Podkarpaciu, to unikatowa baza wiedzy na temat podkarpackiej kuchni. Oto zestawienie 10 przepisów, które nasi internauci oglądali najczęściej. Więcej receptur znajdziesz w w naszym serwisie specjalnym.

3. Stulaki
http://www.nowiny24.pl/serwisy/kulinarne-wedrowki-po-podkarpaciu/przekaski/a/przepis-na-stulaki-pachnace-oraz-smakowite-znikaja-z-talerza-w-blyskawicznym-tempie,13234473/Stulaki.;Pachnące oraz smakowite - znikają z talerza w błyskawicznym tempie.
Kulinarne Wędrówki po Podkarpaciu, to unikatowa baza wiedzy na temat podkarpackiej kuchni. Oto zestawienie 10 przepisów, które nasi internauci oglądali najczęściej. Więcej receptur znajdziesz w w naszym serwisie specjalnym.